Innokkaimmat Coca-Cola -fanit suuntaavat vieraillulle Atlantaan, missä yli 90 000 neliön ”World of Coca-Cola” on maailman kattavin Coca-Cola-brändiä, yhtiön toimintaa ja mainonnan historiaa esittelevä näyttely.

Coca-Cola-museossa Atlantassa on ”The Vault of the Secret Formula” -osasto, eli Coca-Colan salaisen reseptin sisältävä kassaholvi. Osasto on yleisövetonaula, koska sen lähemmäksi ei Coca-Colan salaista reseptiä pääse. 

Historian tarkimmin varjeltu salainen resepti

Kun Dr. John S. Pemberton kehitti Coca-Colan vuonna 1886, juoman resepti pidettiin visusti salassa. Vasta kun Ernest Woodruff ja ryhmä muita sijoittajia ostivat yrityksen 1919, resepti kirjoitettiin paperille. Resepti tallennettiin New Yorkin Guaranty-pankkiin aina vuoteen 1925 asti, jolloin se siirrettiin SunTrust  -pankin holviin Atlantaan.
Coca-Colan tarkoin varjeltua reseptiä ei ollut ennen vuotta 2011 siirretty pankin holvista. Juoman 125- juhlavuoden kunniaksi Coca-Cola Company -yhtiö toi mystisen menestysreseptin sisältävän holvin ’World of Coca-Cola –pysyväisnäyttelyyn Atlantassa, jonka 90 000 neliön tilat esittelevät Coca-Colan historiaa ja toimintaa. Kukaan ulkopuolinen ei ollut 86 vuoteen päässyt näin lähelle Coca-Cola-juoman salaista reseptiä. 

Coca-Colan salainen resepti säilytetään kassakaapissa
Coca-Colan salainen resepti on kautta aikain kiinnostanut kaikkia. Reseptin säilytyspaikassa pääsee tutustumaan, miten juoman menestyksen myötä kilpailijat yrittivät kopioida Coca-Colan menestystä ja kuinka omistajat pitivät reseptin muilta salassa.

”The Vault of the Secret Formula” -näyttelyssä kävijät saavat tietoa Coca-Colan tarkimmin varjellusta salaisuudesta. Multimediaesitys kuljettaa katsojat retkelle Coca-Colan vivahteikkaaseen historiaan ja tarinoihin. Lisäksi näyttelyssä raotetaan verhoa salamyhkäisen reseptin syntyvaiheista, ja katsojat pääsevät lähemmäs reseptiä kuin koskaan. Lisäksi vierailijoilla on mahdollisuus kehittää omat Coca-Cola -reseptinsä.
”Tarjoamalla tämän elämyksen liittyen salaiseen reseptiimme juhlistamme  Coca-Colan rikasta historiaa, mikä luo perustan nauttia myös tulevaisuuden toiminnalle. Salaisen reseptin näytteille asettaminen on meidän tapamme kiittää ympäri maailman kaikkia niitä, jotka ovat tehneet Coca-Colasta sen, mitä se tänään on”, kertoo Coca-Cola-yrityksen toimitusjohtaja Muhtar Kent.
Kurkkaa, millainen holvivierailu on World of Coca-Cola –museossa Atlantassa: