Nykyihmisen arjessa on usein liian vähän liikettä ja liiaksi paikoillaan nyhjäämistä. Ihmisen keho on kuitenkin suunniteltu liikuteltavaksi. Liike lataa hyvää mieltä ja parantaa jaksamista.

#MunLiike-ohjelman tavoitteena on yläkoululaisten välituntien ja vapaa-ajan aktivointi nuorten itsensä suunnittelemalla tavalla. Vuoden 2016 välineinä on erilaisia palloja: koripalloja, jalkapalloja ja yukigassen-palloja.

Erilaiset pallot mahdollistavat paljon erilaista hauskaa tekemistä yhdessä kavereiden kanssa. Tarkoitus on innostaa nuoria pelaamaan koulupäivän aikana sekä jatkamaan liikettä koulupäivän jälkeenkin. Palloja lahjoitetaan kouluille kaikkiaan yli 20 000 kappaletta.

Yli 300 koulua mukana vuonna 2016!

#MunLiike järjestetään nyt jo kolmannen kerran. Kuukauden mittaisen, huhti-toukokuussa toteutettavan tehoaktivoinnin aikana kouluissa järjestetään toimintavälitunteja sekä muuta vapaa-ajan toimintaa nuorten ideoimalla tavalla. Toteutustavat vaihtelevat koulukohtaisesti.

Tukea ohjelman toteuttamiseen nuoret saavat koulunsa yhdysopettajalta sekä #MunLiike-ohjelmakoordinaattoreilta. Valo toteuttaa operaatiot yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen ammattilaisten kanssa. Viime vuonna oppilaat liikkuivat #MunLiike-ohjelman myötä arviolta jopa 270 000 tuntia enemmän kuin ilman ohjelmaa.

#MunLiike toteutetaan nuorten ehdoilla ja kielellä. Ohjelma elää vahvasti sosiaalisessa mediassa nuorten toimiessa itse myös sisällöntuottajina.

#MunLiike –kampanja (18.4.-13.5.2016)

• Kampanjajakso kouluissa kestää 3-4 viikkoa koulun valinnan mukaan.

• Jokaisen kampanjaviikon aikana tavoitteena on järjestää vähintään kolme tapahtumaa, joilla oppilaita innostetaan liikkumaan yhdessä koulupäivän aikana.

• Kampanjajakson viimeisenä päivänä 13.5. toivotaan, että kaikissa kampanjakoulussa järjestettäisiin jokin koko kouluyhteisöä liikuttava päätöstapahtuma..

#MunLiike –projektista Valolla vastaa:

Jari Hätinen, asiantuntija, koulupäivän liikunnallistaminen,
jari.hatinen@valo.fi
p. 040 940 1536

munliike@valo.fi