#MunLiike tuo liikettä 315 yläkouluun

”#MunLiike on tulossa. Mä olen valmis, oletko sä?”, kysyy energinen tubettaja ZoneVD #MunLiike-kampanjan tiiserivideolla. 

Hauska #MunLiike käynnistyy 315 yläkoulussa ympäri Suomea 18. huhtikuuta.
Jo kolmannen kerran järjestettävä kuukauden mittainen välituntiohjelma tuo istuskelun tilalle vauhdikasta hauskanpitoa peräti 124 000 oppilaan koulupäiviin.  Viime vuonna #MunLiike sai kouluissa aikaan jopa 270 000 tuntia liikettä, tänä vuonna tavoitellaan kaksi kertaa enemmän aktiivisuustunteja kouluihin.

#MunLiike on Suomen Coca-Colan ja Valtakunnallinen liikunta ja urheilu Valon  monivuotinen yhteisprojekti, joka on kehitetty teini-ikäisten liikunnallisen
vapaa-aikakulttuurin vahvistamiseksi.

Vaikka suomalaislapset ovat Euroopan aktiivisimpia liikkujia, romahtaa teinien aktiivisuus ja on vähemmän kuin useimmissa muissa Euroopan maissa.
Tätä kehitystä #MunLiike yrittää pysäyttää.

Kohta lähdetään nauraen liikkeelle

Suosittu tubettaja ZoneVD eli Joona Leppälä on tehnyt kouluille neljä
#MunLiike-viikkohaastevideota, jotka julkistetaan munliike- kanavalla viikottain. 

Haastevideot ovat hyvä esimerkki siitä, ettei liikkumisen tarvitse olla suorittamista hampaat irvessä. ZoneVD:n haasteet kuten ”Mafioso”, ”Zombie” tai ”Ihmiskeila” eivät kuulosta kuntoilulta, mutta nauramisen ohella niissä saa sykkeen korkealle ja hengästyy. 

Juuri tästä on kyse #MunLiike –ohjelmassa. Jokaisen meistä olisi hyvä lisätä liikkeen määrää ja vähentää istuskelua. Kaikki eivät kuitenkaan halua kerätä liikunta-annostaan kuntopoluilla ja –saleilla. Kenenkään ei tarvitse olla urheilutähtiä saadakseen päivittäisen liikunta-annoksen täyteen ja liikunnallinen hauskanpito ja ajanviete sopivat myös niille, jotka muuten liikkuvat tarpeeksi. 

#MunLiike tuo kouluihin paljon ideoita ja välineitä, joiden avulla liikkuminen tapahtuu kuin itsestään. Ja mikä parasta, ”yhdessä tekeminen ja pelailu on hauskaa ja saa hyvälle tuulelle”, kuten ZoneVD osoittaa haastevideoillaan.  Videot kuvattiin Rovaniemellä Napapiirin yläasteella jo ennen joulua. Iso kiitos koululle ja mahtaville oppilaille, jotka heittäytyivät innolla mukaan ZoneVD:n haastepeleihin.

Nyt vain jännittämään, onnistuuko mikään #MunLiike –ohjelmaan osallistuvista kouluista päihittämään Napapiirin yläastetta innokkuudessa. Koulut voivat ladata kuvia omista #MunLiike-toteutuksistaan Instagramiin #munliike. Aktiivisin koulu palkitaan viikkopalkinnolla!

Katso ZoneVD:n #MunLiike –viikkohaasteiden tiiserivideo täältä: 

Tsekkaa ZoneVD:n viikkohaasteet:     
https://www.youtube.com/results?search_query=munliike

Ja lisää ZoneVD-Joonan videoita voi katsoa täältä: 
https://www.youtube.com/user/ZoneVD