Meillä on haastava tavoite

Valon visiona on ”Maailman liikkuvin urheilukansa 2020”. Toteuttaaksemme tämän haastavan vision olemme asettaneet kolme maalia. Ensiksi: jokaiselle lapselle annetaan mahdollisuus innostua liikunnasta ja urheilusta. Toiseksi: nuoren ja aikuisen arki saa elinvoimaa liikkumisesta ja urheilusta. Ja kolmanneksi: innostus ja osaaminen luovat vetovoimaa seuratoimintaan.

Saadaksemme kaikki maalit aikaiseksi olemme sopineet, miten pelaamme. Pelitapaamme kuuluu innostaa, yhdistää ja uudistaa. Kaikki toimintamme tukee positiivista tekemisen meininkiä.

Tärkeintä on tunne. Ihmisten motiivit liikkua ovat erilaiset, mutta jokainen liike syntyy ilosta, hyvästä fiiliksestä ja rakkaudesta lajiin. Joukkueena menestymme ja yhdessä luomme enemmän uusia ideoita, arvostusta ja resursseja liikunnan ja urheilun hyväksi. Uudistamme liikuntaa ja urheilua ihmisten ehdoilla. Ymmärtämällä heidän tarpeitaan paremmin luomme lisää liikettä Suomeen.

Toimintaamme ohjaa Reilu Peli!

Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo perustettiin kesäkuussa 2012. Valon perustivat Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi, Kuntoliikuntaliitto sekä Suomen Olympiakomitea. Vuoden 2013 alussa SLU:n, Nuoren Suomen ja Kuntoliikuntaliiton toiminnot siirtyivät Valoon.

Lasten ja nuorten liikuttamisessa meillä on Suomen parasta osaamista. Varhaiskasvatuksen ja koulun kampanjoiden aikana liikutamme lähes 400.000:ta suomalaista lasta ja nuorta. Tunnetuimmat kampanjat varhaiskasvatuksessa ovat keväisin toteutettava Pihaseikkailu ja syksyllä järjestettävä Varpaat vauhtiin.

Alakoulussa Liikuntaseikkailu on liikuttanut lapsia jo yli 10 vuotta. Yläkoulujen hyväntuulinen, lihaskuntoa edistävä Taisto-kampanja käynnistyy keväällä 2016 viidettä kertaa.

#MunLiike järjestetään nyt kolmannen kerran. Keväällä 2014 ohjelma käynnistettiin onnistuneesti 63 yläkoulussa, eri puolilla Suomea. Nyt vuonna 2015 mukana olevien koulujen määrä oli 150 ja tänä vuonna yläkoululaisten liikuttamiseen osallistuu jo jo ennätykselliset lähes 300 koulua!

Lisätietoja antaa:
Jari Hätinen, asiantuntija, koulupäivän liikunnallistaminen,
jari.hatinen@valo.fi
p. 040 940 1536

munliike@valo.fi