Coca-Cola Joulurekka on kansainvälinen ilmiö | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola Joulurekka on kansainvälinen ilmiö | Coca-Cola Suomi

Suomeen pian saapuva Coca-Cola Joulurekka on monissa maissa jo olennainen osa joulunodotusta. Rekan mainoksista tuttu, taianomainen loiste ei ole sattumaa, sillä ensimmäisessä, vuonna 1995 julkaistussa televisiomainoksessa rekan valaistukseen käytettiin yli 30 000 lamppua.

 

Coca-Colan joulurekat nähtiin ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1995. Mainostoimisto W.B. Doner suunnitteli Coca-Colalle kampanjan, jossa esiintyi kokonainen karavaani taianomaisia, kirkkailla jouluvaloilla koristeltuja rekkoja. Mainoksessa joulurekat ajoivat läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen.

 

Koristevalot ja muut erikoistehosteet toteutti yritys nimeltä Light and Magic. Yritys on sama, joka on ollut luomassa muun muassa Star Wars-, Indiana Jones- ja Forrest Gump -elokuvia.

 

Joulurekan edessä on sanottu tahdon

 

Tuhansilla valoilla koristellusta rekasta ja sen mukanaan tuomasta iloisesta joulutapahtumasta on vuosien saatossa muodostunut miljoonille ihmisille joulunodotuksen iloinen perinne ympäri maailman.

 

”Amerikkalaisille rekkojen liikenteeseen lähdöstä on tullut joulukauden avaus. Rekat saapuvat moniin kaupunkeihin juhlavalaistuksessa jo ennen kaupunkien omien jouluvalojen sytyttämistä. Onpa rekan luona joululaulujen soidessa todistettu jopa kosintoja”, Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo.

 

”Erityisesti Saksassa ja Britanniassa monille joulu ei olisi joulu ilman Coca-Colan joulurekkaa. Koko syksyn ajan paikallisissa lehdissä arvuutellaan, milloin ja minne punaiset rekat tänä vuonna saapuvat. Sanotaan, että brittikodeissa ei nykyään enää jännitetäkään joulupukin vaan joulurekan tuloa.” 

 

 

Rekka teki punaposkisen Coca-Cola Joulupukin tunnetuksi

 

Suomalaistaustainen, amerikkalainen kuvittaja Haddon Sundblom loi lämminhenkisen, punaposkisen joulupukkihahmon Coca-Colalle jo vuonna 1931, mutta vasta joulurekkamainosten myötä hahmosta tuli joulun symboli. Ennen Sundblomin hahmoa joulupukki oli tarinoissa kuvattu mm. pelottavan näköisenä haltijahahmona, joka oli pukeutunut eläimen taljaan.

 

Joulurekkaa koristaa edelleen aito ja alkuperäinen Coca-Colan joulupukki, se valkopartainen ukko ikonisessa punaisessa nutussaan. Hahmon ulkonäkö on muovannut kansainvälistä käsitystä joulupukin olemuksesta. Juuri joulurekan myötä Coca-Colan punaposkinen joulupukkihahmo on tullut tunnetuksi kaikkialla maailmassa.