Coca-Cola ja Ramadan | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola ja Ramadan | Coca-Cola Suomi

Tuoreessa CokeTV:n jaksossa juontajat Valtteri ja Elisa tutustuvat Ramadaniin kahden ikätoverinsa opastuksella. Hassan Maikal (@Hassan Maikal) ja Salma (@salmajj) kertovat illallispöydän ääressä Ramadaniin liittyvistä tavoista.

 

CokeTV:n jakso löytyy täältä: https://youtu.be/CRidiIeKegA

 

Ramadan on erityinen kuukausi muslimeille ympäri maailmaa. Paastoamisen kuuluu Ramadan-kuukauden viettoon ja tarkoittaa, että koko kuukauden ajan Ramadania viettävät muslimit eivät syö tai juo mitään auringon nousun ja laskun välillä. Paastoamisen tarkoituksena on henkinen puhdistauminen, itsetutkiskelu ja huomion kohdistaminen hyvän tekemiseen.  On myös yleistä, että ystävyys- ja perhesuhteita vahvistetaan kyläilemällä ja illallistamalla yhdessä auringonlaskun jälkeen.  

 

CokeTV:n illallispöydän ympärillä keskustellaan muustakin paastoamisesta, mm. siitä, kuinka Hassan Maikal tapasi Barack Obaman tänä keväänä Berliinissä. 23-vuotias helsinkiläinen rap-artisti Hassan Maikal valittiin 300 muun eurooppalaisen nuoren vaikuttajan mukaan Berliiniin Obama Foundationin verkostoitumistilaisuuteen. Salma puolestaan on muotivaikuttaja, joka on tänä keväänä esiintynyt mm. mallina Pariisin muotiviikoilla.

 

Hyvää paastonaikaa Ramadia viettäville

 

Ramadan ei ole ollut kovin näkyvä juhla Suomessa. Coca-Cola on jo monena vuonna juhlistanut tätä erityistä kuukautta useissa Euroopan maissa eri tavoin. Tänä vuonna Coca-Cola toivottaa hyvää paastonaikaa kaikille sitä myös Suomessa viettäville.

 

CokeTV:n jakso myös osoittaa, miten mielenkiintoista on tutustua erilaisiin tapoihin ja rakentaa ystävyyssuhteita sen avulla.  Kuten Valtteri ja Elisa kommentoivat jakson lopussa, uusiin tapoihin tutustuminen on super mielenkiintoista ja antoisaa.

 

Yhdessä hyvää

Ramadanin ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä korostavat arvot sopivat hyvin yhteen Coca-Colan arvojen kanssa. Toimiessaan yli 200 maassa on Coca-Cola yksi maailman kansainvälisimmistä brändeistä. Se on vuosikymmeniä toiminut sillanrakentajana erilaisten ihmisten ja kulttuurien välillä.

 

Eri taustoista tulevat ihmiset voivat ystävystyä ja tätä sillanrakennusta Coca-Cola haluaa tukea tuomalla ihmisiä yhteen jakamaan yhteisiä hetkiä. Monikulttuurisuus on tätä päivää kaikissa länsimaissa ja   yhdessä voimem toimia inhimillisyyden ja ystävällisyyden puolesta, rasismia ja ennakkoluuloja vastaan.

 

Mikä on Ramadan?

 

Ramadan on islamilaisen hijra-kalenterin yhdeksäs kuukausi. Sen näkyvin tapahtuma on koko tämän kuukauden kestävä paasto, jonka aikana terveet aikuiset muslimit syövät ja juovat vain auringonlaskun ja aamuhämärän välisenä aikana. Tänä vuonna Ramadania vietetään Suomessa 5.5.– 4.6.2019. Ramadanin päättymistä seuraavana päivänä alkaa kolmipäiväinen eid-juhla. Eid on iloinen juhla, johon kuuluu hyvän ruuan lisäksi vierailut sukulaisten ja ystävien luona, hauskanpito ja yhteiset retket. Eid on ennen kaikkea perhejuhla.