Coca-Cola-pullo muodin inspiraationa | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola-pullo muodin inspiraationa | Coca-Cola Suomi

Tanskalainen muotisuunnittelija Charlotte Sparre loi vaatemalliston Coca-Cola -teeman ympärille. Coca-Colan kanssa yhteistyössä luotu mallisto koostuu silkkimekoista ja asusteista. Sen inspiraationa toimii klassinen Coca-Cola -pullo. Vaatteet tulivat myyntiin valikoituihin liikkeisiin Euroopassa kesällä 2016.

 

Charlotte Sparre kiinnostui muotisuunnittelusta opintojen aikana ja myi tekemiään asusteita paikallisessa marketissa, syntymäkaupungissaan Helsingørissa. Silkkikankaista Sparre innostui matkalla Kaukoitään, jolloin hän päätti ryhtyä suunnittelemaan silkkihuiveja naisille.

 

Sparre nousi nopeasti tunnetuksi pohjoismaisilla muotimarkkinoilla, mistä rohkaistuneena hän päätti perustaa oman yrityksen ja suuremman tuotantolinjaston vaatteilleen. Sparre on suunnitellut vaatteita omalla nimellään vuodesta 1993.

 

”The Charlotte Sparre”-tuotemerkki on vuosien varrella kasvanut naisten asusteista kattavaksi vaatemallistoksi. Sparren tuotteita myydään maailman eksklusiivisimmissa ja trendikkäimmissä liikkeissä kuten Le Bon Marché:ssa Pariisissa.

 

Sparren luomuksia näkyy toistuvasti myös kuuluisuuksien, kuninkaallisten ja huippumallien päällä. Tästä haastattelussa selviää muun muassa, mitä pääsy vaatesuunnittelun huipulle vaatii.

 

Mistä sait inspiraation Coca-Cola -mallistoosi?

 

Luin lehdestä Coca-Cola pullon juhlavuodesta ja se inspiroi minua. Pullon muoto, väri ja brändi itsessään on se, mitä rakastan.

 

Mikä on lempiasusi uudesta mallistosta?

 

Se on varmaan punainen mekko, jonka etuosassa on musta Coca-Cola -pullo. Vaate huokuu Coca-Colaa, mutta on samaan aikaan aika ”kitsch”. 

 

Mikä sai sinut perustamaan oman yrityksen?

 

Aloitin yrittäjänä 24-vuotiaana koska tunsin, että markkinoilla oli kysyntää omalaatuisille printeille, huiveille ja silkille. Myöhemmin kehitin tämän ajatuksen ympärille kokonaisen malliston. Prosessista tuli mahtava seikkailu!

 

Kuinka taustasi myynnin ja markkinoinnin parissa on auttanut sinua?

 

Paljonkin. Yrityksen pyörittäminen vaatii monenlaisia taitoja, ja myynnin ja markkinoinnin taidot ovat menestymisen edellytys suunnittelijan uralla.

 

Mallistoasi myydään yli 200 liikkeessä ympäri maailmaa. Miltä se sinusta tuntuu?

 

Se tuntuu aivan mahtavalta! On hienoa nähdä suunnittelemani tuote ihanien naisten yllä. Panostan printteihin ja jokaiseen yksittäiseen tuotteeseen täydellä sydämelläni. Olen otettu siitä, että niin moni muukin arvostaa muotoiluani. 

 

Kun selailee Instagramiasi näyttää siltä, että tykkäät matkustella. Mikä on lempikohteesi?

 

Voi, maailmassa on niin monta ihanaa paikkaa! Lempipääkaupunkini on kuitenkin New York. Se antaa inspiraatiota aina muodista ruokaan.

 

Kenen kanssa yhdessä joisit Coca-Colaa mieluiten?

 

Poikani Frederikin kanssa. Hän on suuri kokisfani. Hän keräilee Coca-Cola -pulloja ja muita oheistuotteita. Mihin ikinä matkustan, tuon aina hänelle tuliaiseksi pullon Coca-Colaa.

 

Pääset lukemaan alkuperäisen artikkelin täältä.