Kate Brinkworthin upeaa Coca-Cola-taidetta | Coca-Cola Suomi

Kate Brinkworthin upeaa Coca-Cola-taidetta | Coca-Cola Suomi

Taiteilija Kate Brinkworth kutsui Coca-Colan arkistonhoitajan Justine Fletcherin kylään kotiateljeehensa. Justine otti kutsun vastaan ja lensi Atlantasta Englantiin vieraillakseen Lontoon ulkopuolella sijaitsevassa taitelijastudiossa, jossa Coca-Colan klassikkopullo saa uuden elämän Kate Brinkworthin maalauksissa. Kate Brinkworthin töitä on esillä Atlantassa sijaitsevan Coca-Colan vierailijakeskuksen museossa. Näin sujui Justinen päivä Kate Brinkworthin ateljeessa Coca-Cola-taiteen keskellä. 

 

Brinkworthin takapihalla sijaitsevassa studiossa minulla oli mahdollisuus nähdä tekeillä olevia töitä sekä keskustella hänen lähestymistavastaan maalaamiseen. Ateljee oli pieni mutta täynnä mielenkiintoisia ja inspiroivia esineitä, maalauksia ja pensseleitä ja tietenkin lasisia Coca-Cola pulloja. 

 

Jutustelumme jälkeen Kate sitoi essun ylleen ja näytti minulle maalausprojektin alkutaipaleet piirtämällä klassisen Coca-Cola pullon ääriviivat tyhjälle kanvaasille. Oli lumoavaa katsella, kuinka yksityiskohtainen prosessi on ja miten Kate ajattelee työnsä läpi vaihe vaiheelta. Kate kertoi olleensa innoissaan kun sai tietää, että Coca-Colan museon arkistotiimi Atlantassa on ostanut Coca-Cola-pulloista inspiroituneen Katen maalauksia. Vierailijakeskuksen kävijät rakastavat hänen töitään. 

 

 

 

Kun istuin junassa matkalla takaisin Lontooseen, ajatukseni valtasi Katen taideteokset Coca-Cola-pulloista, jotka meillä on Atlantassa. Rakastuin teoksiin vain enemmän nähtyäni, kuinka yksityiskohtainen ja tarkkaan harkittu koko maalausprosessi on ja millaisen huomion jokainen maalaus saa sen jokaisessa vaiheessa. En malta odottaa, mitä hän keksii seuraavaksi!

 

– Justine Fleycher , Coca-Cola Companyn arkistonhoitaja

 

Klikkamalla www.coca-colacompany.com linkkiä pääset tutustumaan alkuperäiseen kirjoitukseen.