vesikampanja

Tule sinäkin mukaan auttamaan veden puutteesta kärsiviä perheitä.

Pienelläkin panoksella on merkitys!

Bonaqua_24-pack_logo_final

Puhdasta vettä sitä tarvitseville

Tämän syksyn vesikampanjassa jokainen 24 pullon Bonaqua-monipakkauksen ostaja kartuttaa Punaiselle Ristille kerättävää puhtaan veden lahjoitusta viidellä sentillä. Syksyn aikana kampanjalla tavoitellaan vähintään 40 000 euron lahjoitusta Punaisen Ristin vesiprojekteihin. Lopullinen kertynyt lahjoitussumma ilmoitetaan tällä sivulla vuoden 2020 alussa. Puhdasta vettä tarvitsevia ihmisiä voi auttaa myös tekemällä lahjoituksen suoraan Suomen Punaiselle Ristille.

Punainen Risti käyttää lahjoitusvarat uusien vesipisteiden ja vedenjakelujärjestelmien rakentamiseen puhdasta vettä tarvitsevilla alueilla.  Vesilahjoitus auttaa parantamaan puhtaan juomaveden saatavuutta ja erityisesti naisten ja lasten päivittäistä elämää.  Vedenhakumatkat lyhenevät, mikä helpottaa mm. tyttöjen koulunkäyntiä ja naisten työntekoa.  

Lahjoitus annetaan Suomen Punaiselle Ristille, millä varmistetaan, että varoilla tehtävä työ vastaa parhaiten avuntarvetta. Suomen Punainen Risti on vastaa varojen kohdentamisesta ja vesiprojektien toteuttamisesta.

Tule sinäkin mukaan auttamaan veden puutteesta kärsiviä perheitä.  Pienelläkin panoksella on merkitys.

 

Punainen Risti auttaa saamaan puhdasta vettä
Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti

Punainen Risti auttaa saamaan puhdasta vettä

Monessa maassa etenkin naiset ja lapset ovat vastuussa veden hakemisesta. He joutuvat kulkemaan pitkiä matkoja saadakseen vettä, joka on usein likaista ja juomakelvotonta.

Joka yhdeksäs ihminen maailmassa kärsii puhtaan veden puutteesta ja joka kolmannella ei ole käytössään kunnollista vessaa.

Likainen vesi ja huono hygienia aiheuttavat tartuntatauteja. Malaria, hengitystieinfektiot, ripulitaudit ja tuberkuloosi ovat yleisiä sairauksia, jotka voitaisiin välttää hygieniaa parantamalla ja ihmisten tietoa lisäämällä.

Suomen Punainen Risti auttaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä puhtaan veden ja kunnollisen sanitaation pariin esimerkiksi rakentamalla vesipisteitä kyliin, kunnostamalla koulujen vessoja ja jakamalla tietoa hyvästä hygieniasta ja tartuntataudeista. Tällaista työtä tehdään parhaillaan esimerkiksi Burundissa, Etelä-Sudanissa, Zimbabwessa, Myanmarissa ja Afganistanissa.

 

Kuva: Red Cross

Etelä-Sudan

Etelä-Sudan on maailman hauraimpia valtioita. Pitkään jatkunut konflikti ja kuivuus ovat vaikeuttaneet puhtaan veden saantia. Noin 6 miljoonaa eteläsudanilaista kärsii puhtaan veden ja sanitaation puutteesta, mikä lisää sairastumisen ja esimerkiksi koleraepidemian riskiä.

Etelä-Sudanissa Rumbekin alueella Suomen Punainen Risti lisää ihmisten tietoja terveydestä, hygieniasta ja sanitaatiosta ja parantaa heidän pääsyään puhtaan veden pariin. Pienetkin askeleet, kuten saippuoiden jakaminen ja tehokas käsienpesu, ovat tärkeitä. Viime vuonna Etelä-Sudanin Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset järjestivät hygieniakoulutuksia viidessä koulussa ja yhdeksässä yhteisössä.

 

Kuva: Red Cross

Etelä-Sudan

Rumbekissa Punaisen Ristin kehitysyhteistyö tavoittaa kymmenen koulua ja yli 3 000 koululaista, 15 000 perhettä ja 900 Punaisen Ristin vapaaehtoista. Paikallisten vapaaehtoisten kouluttaminen on tärkeää, sillä he voivat neuvoa yhteisöjensä jäseniä myös tulevaisuudessa ja toimia nopeasti katastrofin sattuessa.

 

Kuva: Jarkko Mikkonen/Suomen Punainen Risti

Myanmar

Punaisen Ristin apu lähtee aina paikallisista tarpeista. Myanmarissa monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat toistuva ongelma, jotka vaikuttavat vuosittain miljoonien ihmisten elämään.

Paikallisista yhteisöistä rekrytoitavat vapaaehtoiset antavat terveysvalistusta etenkin äideille ja lapsille kylissä. Lisäksi Myanmarissa parannetaan puhtaan veden saantia sekä sanitaatiota yhteisöissä ja kylien kouluissa. Käsienpesu ja hyvä hygienia vähentävät tehokkaasti esimerkiksi ripulin leviämistä.

Myanmarin kaupunkialueilla Punainen Risti auttaa ihmisiä varautumaan esimerkiksi sadekauden riskeihin ja estämään tauteja, jotka leviävät seisovan veden ja huonon hygienian välityksellä. Yhteisöjä on autettu parantamaan muun muassa veden säilytystä ja sanitaatiota.

 

COCA-COLA ON SOCIAL

ITEMS
VIEWS
FOLLOWERS