Lontoon Piccadillyn mainos yli 60 vuotta | Coca-Cola Suomi

Lontoon Piccadillyn mainos yli 60 vuotta | Coca-Cola Suomi

Maailmankuulu Coca-Cola -kyltti sai loisteensa Lontoon Piccadilly Circus –aukiolla yli 60 vuotta sitten. Suurkaupungin sydämessä sijaitseva aukio on saanut legendaarisen maineensa nimenomaan mainostauluistaan. Coca-Colan uutuutta hohtavalla mainoskyltillä oli tuolloin korkeutta ja leveyttä yli 10 metriä.

 

Piccadilly Circus sai metroaseman vuonna 1906, jonka jälkeen siitä tuli yksi ikonisimmista mainospaikoista mahtavine valotauluineen.  Aukion värikkäät mainostaulut on mahdoton ohittaa suuruutensa ja elävyytensä ansiosta. Ne ovat jännittävä ja erikoinen näky keskellä vilkasta risteystä.

 

Alusta asti ihmiset ovat ihastelleet värikylläisten kylttien koreutta. Yli 50 eri brändin mainos on koristanut Piccadilly Circuksen seinämiä, joista Coca-Cola on ollut paikallaan pisimpään. Coca-Colan valokylttiä Piccadillyn Circus -aukiolla on päässyt ihastelemaan siis jo useampi sukupolvi.

 

Muotoilultaan selkeälinjainen ja voimakkaan viestin sisältämä kyltti lepäsi loistavien valojen keskellä ja valaisi tuhansien ohikulkijoiden maisemaa. Se piilotti sisäänsä lähes kahden kilometrin verran neonia ja painoi liki 2.5 tonnia. 

 

Coca-Cola-mainos on kaikkea muuta kuin tavallinen

 

Vain viisi vuotta kyltin asentamisen jälkeen Coca-Colan johto alkoi epäröidä kyltin kannattavuutta sen korkean hinnan vuoksi. Vuonna 1959 Coca-Colan markkinointijohtaja Delony Sledge kirjoitti vastineen kyltin säilyttämisen puolesta silloiselle päätöksentekijöille.

 

–” … Jos me, edustaessamme Coca-Colaa kuluttajillemme, tyydymme tekemään tavallisia asioita tavalliseen tapaan, on meidän tyydyttävä myös siihen, että Coca-Cola tulee olemaan tavallinen tuote ja pysymään sellaisena.”

 

Coca-Cola -kyltti sai lopulta jäädä valaisemaan öistä Piccadilly Circus  -aukiota. Lienee oikeutettua sanoa, että se on kaikkea muuta kuin tavallinen.      

 

Coca-Cola -kyltin rakentamisen eri vaiheisiin pääsee kurkistamaan Coca-Colan arkistossa sijaitsevasta nahkakantisesta valokuva-albumista. Albumin mustavalkoiset kuvat ovat työntekijöiden ottamia. Ne kertovat tarinaa projektin alkutaipaleesta aina kyltin asentamiseen saakka.     

 

Piccadilly Sign – Valokuvia vuosien takaa

Voit lukea alkuperäisen artikkelin täältä.