Pizzan kanssa parasta | Coca-Cola Suomi

Pizzan kanssa parasta | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola ja PIZZA: täydellinen makupari.

 

Yksi asia on yhteistä kaikille pizzoille; mikään juoma ei sovi niin hyvin pizzan makukaveriksi kuin Coca-Cola, sokerilla tai ilman. Pizzoja on erilaisia ja niin on myös tapoja nauttia tästä herkusta. Mikä seuraavista on sinun tapasi? 

 

Pizza ja Coca-Cola ovat ikätovereita. Kerrotaan, että nykyaikainen pizza kehitettiin 1889 Napolissa. Vain kolme vuotta aiemmin, vuonna 1886 oli nautittu ensimmäinen Coca-Cola lasillinen Amerikassa. Meidän tänään tuntemamme pizzan esiversion päällä oli tomaattia, mozzarella-juustoa, oliiviöljyä ja basilikaa.  Joitakin vuosia myöhemmin Coca-Cola ja pizza kohtasivat amerikkalaisravintoloissa – ja täydellisen makuparin yhteinen historia sai alkunsa.

 

Arkeen tai juhlaan, uunituoreena, seuraavana päivänä kylmänä jääkaapista, kokonaisena tai viipaleina, mikrossa, pakasteesta, kotiuunista tai ravintolassa. Pizza on ruoka, jota nautitaan useissa erilaisissa hetkissä ja eri tavoin. Mikä on sinulle mieluisin tapa nauttia pizzaa?

 

Haarukalla ja veitsellä – vai sormin?

 

Saman pöydän ympärille kokoontunut seurue nauttii pizzaa useilla eri tavoin. Toiset eivät edes koske haarukkaan ja veitseen vaan nappaavat lautaselta pizzaviipaleen käsiinsä ja haukkaavat siitä palan. Monien mielestä tämä on paitsi huolettoman helppoa ja herkullista myös ainoa oikea tapa nauttia pizzaa. Käsin syömisen haastetta lisää pizzatäytteiden kuumat ja juoksevat ainesosat, jotka kokeneimmat pizzakonkarit kääntävät näppärästi viipaleen reunamien väliin. 

 

Sellaisenaan vain taitellen?

 

Pizzan voi syödä sellaisenaan tai myös ’paketoida’, jotta syöminen olisi helppoa. Toiset kääntävät koko pitsasta puolet toisen puolen päälle, josta voi leikata sopivia viipaleita syötäväksi käsin – tai leikellä suupaloja haarukalla ja veitsellä.

 

Hieman leveämmän pizzaviipaleen voi kääräistä kahteen osaan: joko niin, että kapeampi osa kääntyy leveämmän päälle tai vaihtoehtoisesti koko viipale käännetään pitkittän päällekkäin. Miten vain, näin usein myös mehevän kostea pizza pysyy paremmin kasassa, varsinkin jos sen nauttii käsin.
 

Taikinareunat – ensimmäiseksi vai viimeiseksi?

 

Jotkut aloittavat pitsan syömisen sen reunoista. Koska reunat maistuvat monen mielestä erityisen herkulliselta juuri uunituoreena. Toiset puolestaan haluavat varmistaa syövänsä koko pizzan ja aloittavalla syömällä ne osat, jotka on muuten helppo jättää syömättä.

 

Toiset taas jättävät reunat odottamaan vuoroaan ja syövät täytepalat ensin ja nauttivat reunat, jos jaksavat. Mitä pidempään pöydässä istutaan, sitä varmemmin myös reunat tulevat syödyksi.

 

Kenenkään kuitenkaan pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa jättäessään reunat syömättä. Ne täyttävät eikä pizzan syömisestä pitäisi tulla huono olo.

 

Coca-Cola ja pizza, täydellinen makupari

 

Pizza ilman juomaa ei ole täydellinen. Coca-Cola ja pizza ovat sieluntovereita, sillä pizza tarvitsee kaverikseen hiilihappoja, keventämään makuelämystä. Coca-Colan makea hapokkuus korostaa pizzan juustojen ja tomaatin aromeja. Myös sokeriton Coca-Cola Zero Sugar toimii hyvin, onhan siinä Coca-Colan maku.  

 

Monet kuvailevat Coca-Colaa mausteisen aromikkaaksi juomaksi. Koska samankaltaiset maut sopivat yhteen, pitävät monet Coca-Colaa täydellisenä juomana juuri runsasaromisten ja mausteisten pizzan kanssa. Coca-Colan täyteläinen ja makea maku erottuu hyvin erityisesti tomaatin, voimakkaan kermaisen ja juustoisen ruuan rinnalla. Juoman hiilihapot vaimentavat tulisia makuja ja raikastavat makuaistia. Parhaimmillaan pizza ja Coca-Cola ovat, kun pizza on uunituoreen kuumaa ja Coca-Cola jääkylmää.

 

VINKKI:

 

Maista pizzaa ja Coca-Colaa Vapiano-ravintolassa.