Osaatko tarjoilla Coca-Colan oikein? | Coca-Cola Suomi

Osaatko tarjoilla Coca-Colan oikein? | Coca-Cola Suomi

Jo 130 vuoden ajan Coca-Cola on tutkinut parasta tapaa nauttia klassinen juoma siten, että kaikki sen vivahteet pääsevät oikeuksiinsa. Onneksi tämä ei ole mitään rakettitiedettä, vaan kuka tahansa voi tarjoilla Coca-Colan juuri niin kuin se on tarkoitettu.

 

Uskokaa tai älkää, samat lainalaisuudet pätevät myös virvoitusjuomiin. Coca-Colaa ei sovi nauttia aivan minkä lämpöisenä tahansa, vaan todellinen nautiskelija panostaa moniin eri seikkoihin. Oikeaoppisesti tarjoiltu juoma hivelee kaikkia aisteja: tuntoa, kuuloa, näköä, tuoksua ja tietysti makua.

 

Täydellinen Coca-Cola-nautinto syntyy seuraavista seikoista:

 

 • Lämpötila:
  Coca-Cola on parhaimmillaan, kun se tarjoillaan 3 asteen lämpötilassa. Kaada juoma isojen jääpalojen päälle kuplien maksimoimiseksi.
 
 • Tarjoilutapa:
  Lasin muoto vaikuttaa Coca-Colan makuun. Parhaimmillaan juoma on tarjoiltuna lasista, joka on kapea alhaalta ja levenee ylöspäin.
 
 • Rituaali:
  Jokaisella on oma tapa nauttia Coca-Cola: suoraan pullosta, lasiin kaadettuna, jäillä tai ilman. Uniikki rituaali tekee hetkestä erityisen.
 
 • Ympäristö:
  Ilmapiiri ja ympäröivät tekijät eivät suoraan vaikuta makuun, mutta sitäkin enemmän hetken nautinnollisuuteen – ja sehän on tärkeintä.

 

Seuraa seuraavia askelia ja tarjoile Coca-Cola täydellisenä, juuri niin kuin se on tarkoitettu:

 

 1. Valitse suosikkijuomasi: Coca-Cola, Coca-Cola Light tai Coca-Cola Zero

 2. Pidä huolta, että juomasi on sopivan kylmä. Jäähdytä juomaa jääkaapissa vähintään tunnin ajan, kunnes juoma on sopivat 3 astetta

 3. Täydellinen lasi juoman nauttimiseen on alhaalta kapea ja levenee ylöspäin, kuten esimerkiksi Coca-Colan oma muotolasi

 4. Täydellinen lasi vaatii rinnalleen sopivan määrän jäätä. Perinteisesti lasi täytetään 2/3 isoilla jääkuutioilla, jotta juoma pysyy mahdollisimman pitkään herkullisena 

 5. Pala sitruunaa täydentää Coca-Colan makuvivahteita

 6. Tämä on tärkein vaihe: pullo tai tölkki tulee avata vasta tarjoiluhetkellä, jotta nauttijat voivat kuulla juoman houkuttelevan sihahduksen. Tämän jälkeen Coca-Cola kaadetaan hieman kallistaen hitaasti jäiden ylle