Trendikästä ja sokeritonta: kokeile näitä Coca-Cola Zero Sugar Mocktaileja!

Trendikästä ja sokeritonta: kokeile näitä Coca-Cola Zero Sugar Mocktaileja!

Alkoholittomien cocktailien eli mocktailien suosio on Euroopassa ja Amerikassa nousussa – jopa siinä määrin, että mm. Lontoossa ja New Yorkissa voidaan puhua mocktailien vallankumouksesta.

Mocktailit ovat olleet yksi viime vuosien merkittävimmistä kansainvälisistä juomatrendeistä. Niinpä trendikkäiden suurkaupunkien ravintolat ja baarit kehittävät alkoholittomia cocktaileja, jotka eivät häviä maussa tai ulkonäössä alkoholijuomille. Toisin sanoen, mocktailit eivät ole cocktailien tylsiä alkoholittomia versioita vaan herkullisen makuisia ja kauniita juomia.

Cocktailien tavoin mocktaileissa käytetään runsaasti erilaisia ainesosia virvoitusjuomien tai mehujen lisäksi kuten makusiirappeja, hedelmiä ja marjoja, yrttejä ja muita mausteita. Hiilihapotettuja juomia käytetään, koska hiilihappo korostaa juomasekoituksen makuja.

Trendiravintoloiden alkoholittomat juomat ovat monimutkaisia luomuksia, mutta helpoimmat mocktailit syntyvät 2-4 raaka-aineella myös kotikeittiössä. Kotoisien raaka-aineiden avulla voi Coca-Colasta nopeasti tuunata herkullisen mocktailin, joka varmasti ihastuttaa ja ilahduttaa.

Ja mikäli juomasekoitusten yleensä sisältämä sokeri on ongelma, voi ihania juomia tehdä myös ilman sokeria. Tällainen juoma sopii ikään katsomatta kaikille niille, jotka syystä tai toisesta eivät halua nauttia alkoholia ja haluavat välttää juomien ylimääräisiä kaloreita.

Tässä muutamia ideoita kokeiltavaksi kotona.  Moni alla olevista resepteistä on varmasti sellainen, jota et ole ennen maistanut – ainakaan sokerittomana!

 

 

 

Sokeriton Jääkarhu

Nopeatekoinen ja hauskasti yllättävä amerikkalainen perinnejuoma, jossa vanilja ja tilkkanen (kahvi)kermaa pyöristävät Coca-Colan makua.

2/3 lasillista jäitä
2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar
1 rkl sokeritonta vaniljasiirappia (esim. Monin)
1-2 rkl kevytkermaa (10%)

Täytä lasi jäillä. Lisää joukkoon jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar. Lisää sokeriton siirappi ja sekoita. Juoman voi juoda tällaisenaan tai joukkoon voi lisätä vielä hieman kylmää kevytkermaa, joka antaa juomalle pehmeän maun ja herkullisen vaalean värin. Sekoita kaikki ainekset ja nauti kylmänä.

 

 

 

Vanhanajan Coca-Cola-suklaajuoma Zero

Juhlien täydellinen jälkiruokajuoma maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin – ja kaikkia ihmetyttää, ettei juomassa ole lainkaan sokeria! (paitsi ehkä koristeena olevassa kermassa)

2/3 lasillista jäitä
2 rkl sokeritonta suklaasiirappia
2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar
Kylmää kermavaahtoa
Koristeeksi säilötty punainen kirsikka

Täytä lasi jäillä. Lisää joukkoon sokeriton suklaasiirappi. Kaada jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar päälle ja sekoita.

Halutessasi voit koristella lasin nokareella kylmää kermavaahtoa ja säilötyllä kirsikalla.

 

 

 

Coca-Cola Zero Sugar jäätelölautta
eli perinteisen ’Coke Float’in’ sokeriton versio

Floatit ovat Amerikassa suosittuja juomia, joissa yhdistyy kupliva Coca-Cola ja jäätelö. Makuharmonia on täydellinen, vaikka jäätelökin olisi sokeritonta.

2 jäätelökauhallista sokeritonta vaniljajäätelöä
2,5 dl Coca-Cola Zero Sugaria

Kauho jäätelöpallot lasiin ja kaada jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar hitaasti pallojen päälle.

 

 

 

Coca-Cola Zero Sugar lime-minttujuoma

Ehdoton klassikko! Raikas mintun ja limen sekoitus, mihin on vaikea kyllästyä. Muistuttaa maultaan Amerikan etelävaltioissa kuumina kesäpäivinä nauttivaa virkistävää julep-juomaa, muttaan sokeria.

1 limetin lohko

5 mintunlehteä (jos haluat vahvemman mintun maun, voit käyttää kaksinkertaisen määrän)
2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar
Runsaasti, 2/3 lasillista jäitä

Riko hieman mintunlehtien ja limetin lohkon rakennetta lasin pohjalla. Lisää jäät. Kaada jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar päälle ja sekoita. Koristele mintunoksalla ja limetin palalla.

 

 

 

Coca-Cola Zero Sugar marjajuoma

Superherkullinen juoma arjesta juhlaan ja aamusta iltaan. Sokeri vain marjoista, mutta ei yhtään lisäkaloria muista ainesosista.

2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar
Reilu 2dl erilaisia marjoja
Loraus (1-3 rkl) sokeritonta vaniljasiirappia (esim. Monin)
Runsaasti, 2/3 lasillista jäitä

Sekoita Coca-Cola Zero Sugar, siirappi ja marjat hienoksi tehosekoittimella. Kaada jäiden päälle lasiin. Koristele sitruunaviipaleella ja marjoilla.

 

 

 

Karamelli-Coca-Cola Zero Sugar  

Ultra-helppo ja nopea juoma, josta vieraasi kuitenkin varmasti pitävät. Karamellisiirappi on tuttu makukahveista, mutta sopii erinomaisen hyvin Coca-Colan makuun – sokerittomana tietenkin!

2/3 lasillista jäitä
1 rkl sokeritonta karamellisiirappia (esim. Monin)
2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar

Täytä lasi jäillä. Lisää joukkoon sokeriton karamellisiirappi. Kaada jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar päälle ja sekoita.