Amerikkalainen ruokajuhla 4th of July | Coca-Cola Suomi

Amerikkalainen ruokajuhla 4th of July | Coca-Cola Suomi

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä, 4th of July, on värikäs yhdessäolon, hyvän ruoan ja hauskanpidon juhla. 4th of July on helppo tuunata Suomeen sopivaksi, sillä raikkaat värit, herkulliset ruoat, ja kylmät juomat istuvat myös suomalaiseen kesäperinteeseen.

 

Täydelliset kesäjuhlat järjestät seuraavien vinkkien avulla:

 

1.       Värikkäät koristeet

 

Perinteiseen amerikkalaiseen juhlapöytään kuuluvat runsaat koristeet. Ripusta sinisiä, punaisia ja valkoisia viirejä katosta, levitä pöydälle puna-valkoraidallinen liina ja anna paperilyhtyjen välkkyä kesäillan pimetessä.

 

Amerikkalaiset ovat tunnetusti sosiaalisia. Kutsu sukulaiset, ystävät ja naapurit saman pöydän ääreen nauttimaan hyvästä seurasta. Kesäiset juhlat ovat rennot ja ihanien ystävien seurasta voi nauttia vaikka koko päivän.

 

3.       Vauhdikkaat pelit

 

Seurapeleihin ottaa osaa sekä nuori että vanha. Ruokailun lomassa seurue voi arvuutella vaikka lasipurkissa olevien karkkien määrää. Lähin arvaus voittaa! Ruohikolle voidaan virittää krokettirata tai mölkkymatsi, kun taas lasten mieleen voi olla peli, jossa puhkotaan ilmapalloja vaikka selät tai polvet vastakkain.

 

4.       Herkullinen ruoka

 

Amerikkalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat mehevät hampurilaiset ja maukkaat hot dogit. Grilliruokaa täydennetään herkullisilla kastikkeilla ja raikkailla salaateilla. Jälkiruokapöytään kannetaan makeita leivonnaisia, kuten kuppikakkuja ja  brownieseja. Ruoan koristeluissa jatketaan illan väriteemaa punaisella, sinisellä ja valkoisella.

 

5.       Raikkaat juomat

 

Amerikkalaiset sen jo tietävät: 4th of July ei ole mitään ilman Coca-Colaa. Jenkeissä Coca-Cola on ollut osa helteisiä kesäpäiviä jo 130 vuoden ajan. Amerikkalaista tunnelmaa ruokapöytään tuot vaikka perinteisellä Coca-Colalla jäiden kera. Kokeilunhaluisimmat lisäävät juomaansa limeä, greippiä, jäämurskaa tai vaikkapa jäätelöä…. Vain taivas ja mielikuvitus ovat rajana!