Bánh mì on vietnamilaisten katukeittiöiden herkullinen leipä. Katuruuan aatelia ja erinomainen eväs vaikka retkelle!


8 suurta jättikatkaravun pyrstöä (raaka)

2 tl paprikajauhetta

1 tl soijakastike

1 tl oliiviöljyä


1 nippu tuoretta korianteria

1 kurkku

1 porkkana

2 tuoretta chiliä / paprikaa

2 rkl japanilaista majoneesia

2 reilua palaa rapeaa patonkia


Leikkaa patonginpalojen päälle viilto, johon levitetään ohuelti japanilaista majoneesia

Raasta kurkku ja porkkana. Levitä raastetta viillon pohjalle.

Kuumenna öljy pannussa alhaisella lämmöllä.

Kuori ravut, poista suolijäänteet.

Laita ravut kuumalle pannulle. Ripottele paprika ja soijaa päälle.

Asettele kypsennetyt ravut ’bahn mi’ -smpylän eli patongin väliin.

Lisää korianteria ja tuoretta chiliä.

Kääri tiukasti paperiin kuljetuksen ajaksi.


Fenkoli-omena-slaw

1 keskikokoinen fenkoli

Neljäsosa punakaalia

2 pientä vihreää omenaa

100g rusinoita

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

3 rkl majoneesia

1 limen mehua


Raasta tai suikaloi fenkoli erittäin ohuiksi siivuiksi/raasteeksi. Raasta/viipaloi myös punakaali ja omenat. Sekoita nämä ja rusinat kulhossa. Lisää joukkoon punaviinietikka, oliiviöljy ja majoneesi. 

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Säilö ilmatiiviiseen astiaan. Juuri ennen tarjoilua lisää limemehua ja sekoittele kevyesti.