Tulisen eksoottinen pääruoka on parhaimmillaan, kun sen valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä ja antaa levätä yön yli. Tällöin ruuan maut kypsyvät. Tarjoile ruuan kanssa vihreää salaattia ja riisiä. 

 

Ainekset

2,5 paunaa (1kg 130g) kanapaloja

3 rkl voita tai margariinia

Hapan omena

Keskikokoinen sipuli

1 rkl curry-jauhetta, enemmän mausteisten ruokien ystäville

1/3 kuppia (0,8dl) rusinoita

1 kuppi (2,4dl) kananlientä

½ kuppia (1,2dl) Coca-Colaa

3,5rkl jauhoja

1 kuppi (2,4dl) kermaa

1tl suolaa

ripaus valkopippuria

1 kuppi (2,4dl) sellerin varsion lehtiosia

3 kuppia (7,2dl) keitettyä riisiä curryn kanssa tarjottavaksi


Valmistus

Valmistelut 15 minuuttia

Keittoaika 1 tunti 5 minuuttia

 

Huuhtele kanapalat ja keitä suolatussa vedessä muutamien sellerin varsilehtien kanssa. Peitä kannella ja anna hautua noin tunnin verran kunnes palat ovat pehmeitä.

Kuivaa palat ja säästä siivilöity liemi.

Irrota kanapalat luista ja leikkele pienemmiksi, reiluiksi suupaloiksi. Paloja tarvitaan noin 2,5 kuppia (6dl).

Sulata voi pannulla ja lisää kuorittu, paloiteltu omena, sipuli sekä curry-jauhe ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää rusinat, 1 kuppi (2,4dl) kananlientä ja Coca-Cola.

Sekoita jauhot ja kerma sileäksi seokseksi. Lisää kermaseos sekä suola ja pippuri sipuli-omenapaistokseen. Keitä alhaisella lämmöllä kunnes seos muuttuu paksun kermamaiseksi. Tarkista maut.

Lisää joukkoon kanapalat. Anna ruuan maustua seuraavaan päivään.

Kuumenna ruoka ennen tarjoilua. Päälle voi ripotella mm. kookoshiutaleita, maapähkinämurskaa tai raakaa sipulihakkelusta. Nauti riisin kanssa.