Tulisen eksoottinen pääruoka on parhaimmillaan, kun sen valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä ja antaa levätä yön yli. Tällöin ruuan maut kypsyvät. Tarjoile ruuan kanssa vihreää salaattia ja riisiä.
Ainekset
2,5 paunaa (1kg 130g) kanapaloja
3 rkl voita tai margariinia
Hapan omena
Keskikokoinen sipuli
1 rkl curry-jauhetta, enemmän mausteisten ruokien ystäville
1/3 kuppia (0,8dl) rusinoita
1 kuppi (2,4dl) kananlientä
½ kuppia (1,2dl)
3,5rkl jauhoja
1 kuppi (2,4dl) kermaa
1tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 kuppi (2,4dl) sellerin varsion lehtiosia
3 kuppia (7,2dl) keitettyä riisiä curryn kanssa tarjottavaksi
Valmistus
Valmistelut 15 minuuttia
Keittoaika 1 tunti 5 minuuttia
Huuhtele kanapalat ja keitä suolatussa vedessä muutamien sellerin varsilehtien kanssa. Peitä kannella ja anna hautua noin tunnin verran kunnes palat ovat pehmeitä.
Kuivaa palat ja säästä siivilöity liemi.
Irrota kanapalat luista ja leikkele pienemmiksi, reiluiksi suupaloiksi. Paloja tarvitaan noin 2,5 kuppia (6dl).
Sulata voi pannulla ja lisää kuorittu, paloiteltu omena, sipuli sekä curry-jauhe ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää rusinat, 1 kuppi (2,4dl) kananlientä ja
Sekoita jauhot ja kerma sileäksi seokseksi. Lisää kermaseos sekä suola ja pippuri sipuli-omenapaistokseen. Keitä alhaisella lämmöllä kunnes seos muuttuu paksun kermamaiseksi. Tarkista maut.
Lisää joukkoon kanapalat. Anna ruuan maustua seuraavaan päivään.
Kuumenna ruoka ennen tarjoilua. Päälle voi ripotella mm. kookoshiutaleita, maapähkinämurskaa tai raakaa sipulihakkelusta. Nauti riisin kanssa.
COCA-COLA ON SOCIAL