Brunssi on monien suosikkiruokahetki. Mikään ei sovi paremmin brunssipöydän tarjonnaisiin kuin italialainen frittata-munakas! 

Ainekset

12 unssia (340g) parsaa paloina

Tomaatti ilman siemeniä, paloina

3 unssia (85g) Fontina-juustoa paloina

6 suurta munaa

2 rkl kuohukermaa

½ tl suolaa

¼ tl tuoretta mustapippurirouhetta

1 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä

Valmistus

Valmistelut 10 minuuttia

Paistoaika 15 minuuttia

LAita uunin grillivastukset lämpenemään.

Vatkaa munat, kerma, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Kuumenna voi ja öljy hellan keskilämmöllä tarttumattomassa, halkaisijaltaan 9,5 tuuman (24 sentin) paistinpannussa. Lisää parsa ja paista rapean kypsäksi noin 2 minuuttia. Lisää lämpöä. Lisää tomaatti ja hieman suolaa ja kuullota noin 2 minuuttia. Kaada munsaseos kasvisten päälle ja anna paistu, kunnes muna alkaa hyytyä. Ripottele juusto päälle. Vähennä lämpöä ja paista noin 2 minuuttia, kunnes frittata on lähes kokonaan hyytynyt, pinnan ollessa vielä hieman juoksevaa.

Laita pannu uunin grillivastusten alle noin viideksi minuutiksi, kunnes pinta on kullanruskea. Ota pois uunista ja anna tasaantua muutaman minuutin.

Irrota paistos pannusta ja siirrä lautaselle. Tarjoile ja nauti!

Reseptin on laatinut italialainen kokki Giada De Laurentiis.