Kiinalaiset antavat näitä kakkuja lahjaksi ystävilleen ja perheenjäsenille. Kakku on perinne, jolla juhlistetaan satokauden kuuta.

Ainekset:

4 kuppia (9,6 dl) vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

½ kuppia (1,2dl) sokeria

2 rkl tummaa maissisiirappia (siirappia)

½ kuppia (1,2dl) kasviöljyä

2 munaa

6 rkl kylmää vettä

 

½ kuppia (1,2dl) hienoksi paloiteltuja taaleita

½ kuppia (1,2dl) appelsiinimarmeladia

½ kuppia (1,2dl) karkeaksi paloiteltuja saksanpähkinöitä

¼ kuppia (0,6dl) makeita kokoshiutaleita

¼ (0,6 dl) karkeaksi paloiteltuja rusinoita

1 muna

1 rkl maitoa


Valmistus

Valmistelut noin 35 minuuttia

Paistoaika 25 minuuttia

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Yhdistä täytettä varten taatelit, appelsiinimarmeladi, kookoshiutaleet ja rusinat keskikokoisessa kulhossa.

 

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja sokeri sekaisin keskenään. Sekoita varovasti joukkoon siirappi ja oljy. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää hieman kylmää vettä - juuri sen verran, että taikina pysyy kasassa.

Pyöritä taikinasta pitkäomainen puikula (esim. kahden leivinpaperin välissä). Leikkaa puikulasta ympyrän muotoisia kiekkoja. Lisää täytettä jokaiselle kiekolle. Sulje kiekot nimpistämällä ne yhdestä kohtaa kiinni niin, että täyte jää kiekkojen sisään.  Muovaa leivonnaiset pallon muotoon ja aseta ne voideltuihin leivosvuokiin saumapuoli alaspäin.

Tasoita pallojen pintaa hieman painamalla niitä. Voitelua varten vatkaa muna ja maito yhteen. Voitele leivonnaisten pinta ja sivut.

Paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita. Älä paista liian kauan. Anna uunista otettujen leivonnaisten tasaantua minuutin verran ennen kuin nostat ne vuoista ritilälle jäähtymään.

 

Resepti: harvestfestivals.net