Näissä tacoissa yhdistyy kaksi kulttuuria herkulliseksi makukokonaisuudeksi. Kahdeksan valkosipulinkynttä saattaa kuulostaa hurjalta, mutta usko pois – tulet pitämään siitä, miltä valmis ruoka maistuu. Reseptissä olevan kalakastikkeen voi jättää myös halutessaan pois, joskin se antaa ruualle aidon aasialaisen makuvivahteen.

Lihan tarjoamiseen on useita vaihtoehtoja. Koekeittiössämme tarjoilimme lihan ja lisukkeet eri kulhoista, joista kukin ruokailija saattoi koota oman annoksensa itse. Reseptistä riittää kohtuullinen annos neljälle ruokailijalle.

Lihan lisukkeena voi tarjota tuoretta korianteria, riisiviinietikassa marinoituja porkkanasuikaleita, riisiviinietikassa marinoituja ohueksi leikattuja kurkku- ja punasipulisuikaleita, joiden päälle on ripoteltu seesaminsiemeniä. Korealainen erikoisuus Kimchi eli fermentoitu kaalilisuke on mukava lisä näiden tacojen kanssa.

Ainesosat

  • 1 tuuma (2,5 cm) tuoretta inkivääriä, kuorittu ja hienonnettu
  • 8 valkosipulinkynttä, kuorittu ja kokonaisina
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 1 kokonainen jalopeno, ilman siemeniä, hienonnettu
  • 1/3 kuppia (0,8 dl) soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 kuppi (2,4dl) Coca-Colaa
  • 2 paunaa (900 g) mureaa naudanlihaa
  • 1 loraus kalakastiketta

VALMISTUS

Valmistelut 20 min

Kypsennys useita tunteja

Sekoita muut ainesosat paitsi sipuli ja naudanliha kulhossa. Voit käyttää naudanlihan nopeasti kuumalla pannulla, jotta se saa väriä pintaan. Ruskista sipuli samalla pannulla. Laita kaikki ainekset astiaan ja hauduta uunissa miedossa lämmössä nyhtölihan tavoin.