Mikään ei ole miellyttävämpää kuin kylmä keitto sellaisena päivänä, jolloin päuivän tärkein ohjelma on laiskottelu. Espanjalaiset kutsuvat tätä keittoa nimellä gazpacho. Tästä annoksesta riittää 2-3 henkilölle.

Ainesosat

2 suurta kypsää tomaattia

1 kuppi (2,4dl) kana- tai kasvislientä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 ilmavasti täytetty kuppi (2,4dl) hienonnettua kevätsipulia

1/2 rkl omenaviinietikkaa

1/2 rkl sitruunamehua

1 tl oliiviöljyä

Valmistus

Keitä sose tomaateista, valkosipulista ja liemestä. Lisää sipuli, oliiviöljy, viinietikka ja sitrunamehu. Hienonna useaan kertaan. Tarkista maku. Koristele sipulilla ja tuoreilla yrteillä.