Lehtikaalin suosio on kasvussa paitsi ravintoarvojensa myös kauniin ulkonäkönsä ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Tätä lehtevää vihreää herkkua voi nauttia niin keitettynä kuin raakanakin. Tähän nopeaan salaattiin olemme lisänneet amerikkalaiseen tyyliin myös raastettua juustoa sekä ihanan rouskuvia kurpitsan ja granaattiomenan siemeniä. 

Ainesosat

  • nippu lehtikaalia
  • ½ tl suolaa
  • 1 hienonnettu valkosipulikynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl oliviiöljyä
  • Rouhittua mustapippuria maun mukaan
  • ½ kuppia (2,4 dl ) hienoksi raastettua parmesan tai manchego juustoa
  • ½ kuppia (2,4dl) paahdettuja kurpitsan siemeniä
  • ½ kuppia (2,4dl) granaattiomenan siemeniä


VALMISTUS

Valmistusaika noin 10 minuuttia

Pese kaalinlehdet ja irrota kovat lehtiruotiosat siten, että lehdet pysyvät mahdollisimman ehjinä. Rullaa lehdet tiukoiksi rulliksi lehden alareunasta yläreunaan. Voi rullata yhtä aikaa myös 2-3 lehteä päällekkäin. Leikkaa rulla ohuiksi siivuiksi. Jokainen siivu muodostaa avautessaan ohuen lehtinauhan.

Yhdistä kaalinauhat, sitruunan mehu, valkosipuli, viinietikka, oliiviöljy suola ja pippuri kulhossa. Hieromalla suolaa lehtiin saat ne pehmenemään. Lisää juustoraaste, kurpitsan siemenet ja granaattiomenan siemenet. Sekoita ja tarkista maku ennen tarjoamista.