Aasialaisen isoäidin keittokirjan (The Asian Grandmothers Cookbook) mukaan sana ’porkkanat’ on mandariinin kiinaksihong luo bo’. Tämä kuulostaa melkein samalta kuin sana ’punainen’ samalla kielellä. Punainen on väri, joka symboloi kiinalaisille hyvää onnea.

Ruohosipuli on ‘jiu cai,which’. Tämä kuulostaa kiinalaiselta sanalta, joka tarkoittaa ’ikuisuuden kasvis’ ja siksi sipulia syödäänkin pitkän iän varmistamiseksi.  

Kevätrullat edustavat varallisuutta, koska ne muistuttavat muodoltaan kultaharkkoa.

Tarjoile nämä herkut valmiin maapähkinäkastikkeen kanssa. Kiinassa maapähkinät edustavat terveyttä, pitkää elämää ja varallisuutta.

Ainesosat

  • 6  riisipaperia (aasialaisista ruokakaupoista)  
  • 6 salaatinlehteä  
  • 1 suuri porkkana leikattuna tikuiksi
  • 1 kurkun kova osa leikattuna tikuiksi
  • 1 pieni nippu ruohosipulia
  • ½ kuppia (1,2dl) tuoretta korianteria
  • 4 unssia (113g) savulohta jaettuna kuuteen osaan

Tarjoiluun valmista maapähkinäkastiketta


VALMISTUS

Noin 15 minuuttia

Aseta kostea keittiöpyyhe leikkuulaudan päälle. Kastele riisipaperi lämpimässä vedessä (katso ohjeet pakkauksesta).  Aseta riisipaperi pyyhkeen päälle. Laita savulohen pala kapeasti keskelle riisipaperia. Kokoa muut aineosat kerroksittain lohen päälle. Rullaa ainekset riisipaperiin tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5 sentin mittaisiksi paloiksi. Tee muut rullat samalla tavalla.

Asettele rulla tarjoiluastialle leikattu pää alaspäin. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.