Japanissa näitä pieniä riisijauhosta valmistettuja dumplingeja nautitaan usein kuufestivaalin aikaan, makeansuolaisen mitarashi-kastikkeen kera. 

Ainesosat

1 kuppi (2,4dl) dango- eli riisijauhoa

1/3 kuppia (0,8dl) lämmintä vettä

2 rkl sokeria

Halutessaan voi riisijauhojen joukkoon lisätä myös mm. mausteita, kaakaota, vihreä tee jauhetta


Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. Sekoita varovasti vesi joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes rakenne on tasainen. Jaa taikina noin 15 dumplingiin.

Keitä vesi kiehuvaksi. Keitä dumplingeja vedessä, kunnes ne nousevat pintaan. Anna olla kiehuvassa vedessä vielä minuutin ennen kuin nostat ne pois. Jäähdytä dumplingit vettä läpäisevällä verkkotasolla. Halutessaan dumplingit voi laittaa vartaisiin ja grillata. Hiero palloihin mitarashi-kastiketta.

Resepti on Nagoya International Center –keskuksesta

 

Mitarashi-kastike

Mitarashi-kastike on herkullista nautittuna riisijauhosta valmistettujen dumplingien kanssa. Nämä nk. Dango-dumplingit ovat kuufestivaaliin kuuluva erityisherkku.

  • 1/4 kuppia (0,6dl) sokeria
  • ½ kuppia (1,2dl) vettä
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl mirin’iä (mirin on riisistä ja alkoholista valmistettua, puhtaasti ruoanvalmistukseen käytettävää siirappimaista riisiviiniä)
  • ½ rkl riisiviinietikkaa 

VALMISTUS

Valmistelu 10 minuuttia

Keittoaika 15 minuuttia

Liuota maissijauho veteen. Yhdistä kaikki ainesosat pannulla, sekoita ja hämmennä keskilämmöllä kunnes seos sakenee. Voitele dumplingit kastikkeella.