Nikujaga on japanilainen lohturuoka, jossa on haudutettua lihaa ja perunaa. Tässä reseptissä perinteinen makeutta tuova ainesosa ’mirin’ on korvattu Coca-Colalla. Tämä resepti kelpaa myös japanilaisille kotikokeille.

Ainesosat

·       6 unssia (170g) ohueksi leikattua lihaa
·       1 keskikokoinen sipuli
·       Pieni pala tuoretta ikivääriä
·       4 kuppia (9,6dl) dashi-lientä
·       3 rkl sokeria
·       3 rkl Coca-Colaa
·       3 rkl soijakastiketta
·       3 rkl sakea
·        1 rkl seesamiöljyä
·       2 rkl hienoksi leikattua kevätsipulia koristeeksi

 

Valmistus

Valmistelut 15 minuuttia

Keittoaika 30 minuuttia


Kuori ja paloittele perunaa maun mukaan. Viipaloi sipuli. Paloittele inkivääri pieneksi. Leikkele lihaviipaleet isohkoiksi paloiksi.

Kuullota sipuli ja inkivääri öljyssä. Lisää liha ja paista, kunnes liha on saanut väriä.

Lisää perunaa ja paista nopeasti. Lisää dashi-lientä niin, että ainesosat peittyvät. Lisää sokeri, sake, Coca-Cola ja soijakastike.

Lisää seesamiöljy.

Kuumenna kiehuvaksi. Laita kattilaa pienempi kansi ruuan päälle niin, että se lepää perunoiden päällä.

Hauduta keskilämmöllä kunnes suurin osa liemestä on haihtunut ja perunat ovat pehmeitä ja saaneet kellertävän värin.

Ripottele päälle sipuli ja nauti.