Resepti 4 hengelle

4 briossisämpylää

400 g naudan jauhelihaa

200 g sika-nauta jauhelihaa

4 viipaletta cheddarjuustoa

8 viipaletta tomaattia

4 rkl venäläisiä suolakurkkuja, viipaleina

4 rkl jenkkisalaattia, suikaleina

Suolaa ja pippuria

Ketsuppia ja amerikkalaista sinappia

Halkaise sämpylät valmiiksi. Sekoita jauhelihat keskenään ja muotoile niistä neljä pihviä. Pihvin leveys on hyvä olla hieman leveämpi kuin halkaistun sämpylän, jotta kypsennyksen jälkeen pihviä riittää joka puraisulle. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista tai grillaa kuumassa grillissä tai pannulla mediumiksi. Kypsennysaika on pari minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvin ensimmäisen kerran niin laita cheddarjuustoviipaleet pihvien päälle jo valmiiksi sulamaan. Paahda sämpylöiden leikkauspinnat kullanruskeiksi. Kokoa burgerit reseptin aineksilla ja nauti kylmän kokiksen kanssa

                                                                                                                         Resepti: Akseli Herlevi