Tämä raikas ja herkullinen salaatti on alunperin peräisin Lähi-Idästä, mutta sitä nautitaan myös Välimeren maissa.

Taboulleh-salaatissa on runsaasti kuituja ja makuja. Se on myös helppo lisuke, jonka valmistamiseen ei tarvitse keittolevyä tai uunia. Sopii grillatun kanan, kalan tai katkarapujen kanssa.

 

2 kuppia (4,8dl) bulgur (taboulleh) -suurimoita

2 kuppia (4,8dl) vettä

2tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

2 sitruunan mehu

2tl valkoviinietikkaa

1tl mustapippuria

1 kuppi (2,4dl) hienoksi hakattua tuoretta persiljaa

1 kuppi (2,4dl) tuoretta minttua hienoksi leikattuna

3 kevätsipulin vartta

Punainen paprika

1 keskikokoinen tai 2 pientä kurkkua

1 kuppi (2,4dl) kirsikkatomaatteja puolitettuina

½ kuppia (1,2dl) fetajuuston muruja (voi jättää myös pois)  

 

Laita bulgur-suurimot suureen kulhoon ja kaada niiden päälle kuuma vesi.

Anna turvota vähintään tunnin tai kunnes kaikki vesi on iemytynyt suurimoihin ja ne ovat pehmeitä.

Lisää suola, oliiviöljy, sitruunanmehu, valkoviinietikka ja mustapippuri.

Sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon pieniksi paloitellut kasvikset ja yrtit. Sekoita. Sekoita joukkoon vielä feta-juusto.

 

Reseptin lähetti Shenandoah Growers, Yhdysvallat