The Coca-Cola Company ja (RED) yhdistävät voimansa kampanjalla, jolla kutsutaan ihmisiä ympäri maailmaa toimimaan, jotta HIVin välittyminen äideistä lapsiin saataisiin loppumaan. Bono ja Bobby Shiver perustivat (RED)in vuonna 2006 kootakseen yrityksiä ja yksittäisiä henkilöitä AIDSin vastaiseen työhön. Nyt toteutettavan yhteiskampanjan nimi on “Jaa AIDSittoman sukupolven ääni” ( “Share the sound of an aids free generation”).

Coca-Colan (RED) -kampanjassa on mukana joukko huippuartisteja ja heidän uutta musiikkiaan. Kampanjan tavoitteena on kannustaa ihmisiä yhdistämään voimansa ja jakamaan AIDSiin liittyvää tietoa -mutta mikä tärkeintä, myös tekemään lahjoituksia. Kampanjan avulla kerätyt varat ohjataan Global Fund -järjestölle, joka keskittyy AIDSin, tuberkuloosin ja malarian vastaiseen työhön (Global Fund to fight AIDS). Kampanjalla kerätyt varat ohjataan AIDSin ennaltaehkäisemiseen, testaamiseen, neuvontaan, hoitoon ja tukipalveluja tarjoaviin projekteihin.

Marraskuun alussa käynnistyvä globaali kampanja jatkuu kuukauden, jonka aikana vietetään myös Maailman AIDS-päivää (1.12.2014). Kampanjalla kannustetaan erityisesti nuoria yhdistämään voimansa ja muistutetaan heitä siitä, että he voivat olla AIDS-pandemian lopettava sukupolvi. Joka päivä syntyy 650 HIV-positiivista lasta. Elintärkeä lääke maksaa $ 0.40 päivässä. Lääkitys pienentää 95 prosentilla myös sitä riskiä, että HIV välittyy äidiltä lapselle. Viime vuonna saavutettiin merkittävä virstanpylväs taistelussa sairautta vastaan. Ensimmäisen kerran AIDS-viruksen löytymisen jälkeen useampi ihminen saatiin lääkityksen piiriin kuin mitä todettiin uusia sairastumisia.

“Yksi kampanjan kantavia ajatuksia on musiikin avulla kannustaa millennial-sukupolven edustajat mukaan ja osallistumaan ja auttaa heitä näkemään, että AIDSiton maailma on mahdollista saavuttaa. Coca-Cola on kiitollinen kaikille artisteille, jotka ovat tukemassa tämän merkittävän tavoitteen saavuttamista.

Uutta musiikkia
Kampanjassa ovat musiikillaan mukana seuraavat artistit: Wyclef Jean & Avicii, Aloe Blacc, OneRepublic sekä Queen aiemmin julkaisemattomalla kappaleella, jossa on mukana Freddie Mercury.

Kampanja käynnistyy Queenin debyytillä “Let Me in Your Heart Again. Aiemmin julkaisemattoman kappaleen on miksannut William Orbit Coca-Cola (RED) –kampanjaa varten. Kappaleella kuullaan AIDSiin vuonna 1991 menehtyneen Freddie Mercuryn ikonista ääntä.

Kampanja-aikana julkaistaan viikottain mukana olevan artistin alkuperäiskappale. Kappaleet ovat ladattavissa iTunesista ja tuotto ohjataaan AIDSin vastaiseen työhön keskittyvälle globaalille rahastolle www.iTunes.com/REDSound.

Mukana ovat seuraavat musiikkikappaleet:

• 3.11. alkava viikko: Queen & Freddie Mercury: “Let Me in Your Heart Again” (Miksaus: William Orbit)
• 10.11. alkava viikko : Aloe Blacc: “Together”
• 17.11. alkava viikko: Wyclef Jean & Avicii: “Divine Sorrow”
• 24.11. alkava viikko: OneRepublic: “I Lived (RED) Remix”

“Maailma menetti rakastetun Freddie Mercuryn 23 vuotta sitten,” sanoo Queenin kitaristi Brian May. “Näinä vuosina maailmassa on edistytty huomattavasti taistelussa AIDSia vastaan. Me emme voi kuitenkaan vain tyytyä siihen, että hoito on keksitty. Meidän on oltava varmoja, että hoito tavoittaa sitä tarvitsevat. Olemme ylpeitä voidessamme lainata tämän uudelleen löydetyn kappaleen Coca-Cola (RED) –kampanjaan – jotta Freddien puhutteleva ääni voisi inspiroida maailmaa jälleen kerran.”

Ainutlaatuisia elämyksiä
Kampanjassa voi voittaa ainutlaatuisia elämyksiä, kuten backstage-tapaamisen Bonon kanssa, pääsyn Aviciin kanssa lavalle, pääsyn Queen + Adam Lambert -konserttiin, päivän OneRepublic’in kanssa & paljon muuta (www.omaze.com/CokeRED).

Kampanjassa Coca-Cola ja (RED) tekevät yhteistyötä OMAZEn kanssa, mikä on johtava varainhankintayhteisö. OMAZE on erikoistunut varainkeräysohjelmiin, joissa lahjoittajat voivat voittaa palkintoina “kerran elämässä” –kokemuksia.

Sivuston www.Omaze.com/CokeRED kautta esimerkiksi mukana olevien artistien fanit voivat voittaa uskomattomia elämyksiä.
Backstage-tapaaminen Bonon kanssa ja Bonon kitara: Lento U2:n esitykseen. Backstage-tapaamisessa Bono antaa räätälöidyn (RED) Gretsch –kitaran, jonka singneeraa voittajalle. (Omaze.com/Bono)
Elämäsi paras elektronisen tanssimusiikin vuosi: Avicii on laatinut erityisen fanielämyksen kokoamalla liput kolmeen maailman suurimpiin kuuluviin musiikkifestivaaleihin ja pääsy Aviciin kanssa lavalle Las Vegasissa. (Omaze.com/Avicii)
Esiintymislavalle Queenin ja Adam Lambertin kanssa: Queen ja Adam Lambert kutsuvat kaksi fania esiintymislavalle konserttinsa ajaksi O2 Arenalla Lontoossa. He tarjoavat myös VIP-kierroksen Queenin legendaarisessa äänitysstudiossa Montreuxissa, Sveitsissä. (Omaze.com/Queen)
Elä kuin OneRepublic yhden päivän ajan: OneRepublic on laatinut oman kampanjaelämyksensä, jossa fani voi viettää päivän bändin kanssa ja nauttia VIP-vieraana illan showsta. (Omaze.com/OneRepublic)

The Coca-Cola Company on sitoutunut toimimaan HIV/AIDSin lopettamiseksi. Vuodesta 2006 yhtiö ja sen säätiöt ovat osoittaneet yli 15 miljoonaa dollaria ennaltaehkäisyyn sekä koulutus- ja informaatiokampanjoihin, joiden tavoitteena on AIDSin lopettaminen. Vuonna 2011, The Coca-Cola Company sitoutti 5 miljoonaa dollaria (RED) partneruuden kautta Global Fund -järjestölle. Jokin aika sitten yhtiö lisäsi tukeaan kahdella miljoonalla dollarilla. Tänä vuonna Coca-Cola valjastaa yhtiön koon ja sen kansainvälisen tavoittavuuden tukemaan varainkeräystä. Coca-Cola (RED) -kampanja aktivoidaan yli 40 maassa ympäri maailman.

"Olemme saavuttaneet hienon käänteen AIDSin vastaisessa taistelussa. Tästä syystä meillä on paljon syytä iloon, joskin on syytä muistaa jatkaa taistelua virusta vastaan – jotta se muuttuu nykyongelmasta historiaksi, sanoo Bono (RED), yksi perustajista.

(RED)-partnerit kuten Coca-Cola ovat (RED)-valmiudessa myös Maailman AIDS-päivänä, jotta saamme ihmisten huomion pidettyä korkealla. Lisää huomiota tuovat pitkäaikainen AIDS-aktivisti Queenin sekä muut muusikot kuten Avicii, Deadmau5, Wyclef Jean, Aloe Blacc ja OneRepublic. Musiikkifanit ovat todellinen armeija taistelussa AIDSia vastaan ja toivomme tämän kampanjan räjäyttävän padon.”