Coca-Cola ja Coca-Cola zero -logot tekevät kesällä pullojen etiketissä jälleen tilaa suomalaisille etunimille. Tänä vuonna nimiä on lähes neljä kertaa enemmän kuin viime vuonna. Tämän suuremmaksi ei nimien saatavuutta voi kasvattaa, sillä nyt peräti 90% suomalaisista* voi löytää oman nimikkopullonsa kaupasta. Etiketteihin on painettu 581 yleisintä suomalaisnimeä. Joukossa on 431 uutta nimeä mm. Anton, Juuso, Pihla ja Peppi ja sadat muut, jotka viime vuonna eivät löytäneet omaa nimikkopulloaan. Kesän erikoisuuksia ovat heinäkuussa toimivasta Coca-Colan pop-up-myymälästä saatavat sukunimipullot sekä lähes puoli miljoonaa etunimeä kattava verkkokauppasovellus.

Myymälöistä oman nimensä löytää valtaosa suomalaisista

Otso, Vappu, Heta, Jade, Aatos, Viola ja Nuutti ovat nimiä, jotka tekevät ensiesiintymisensä Coca-Cola-pullojen etiketeissä. Viime kesänä etiketteihin oli painettu 150 suosituinta suomalaisnimeä, mutta tänä vuonna nimien määrää on kyetty kasvattamaan äärimmilleen. 581 yleisimmän etunimen lisäksi kaupoista löytyy oma pullo myös sellaisille suomalaisille sankareille kuin Guru, Sysänkäpy, Hifistelijä, IhQ, Mökkeilijä ja Saunamajuri.

– Nimikampanjassa on kyse hyvien hetkien jakamisesta ystävien ja läheisten kanssa. Pullot  kutsuvat suomalaiset  pitämään hauskaa, löytämään pulloista ystävien ja perheenjäsenten nimiä sekä jakamaan juoman heidän kanssaan. Kampanja sai viime kesänä  hyvän vastaanoton, mutta moni jäi kaipaamaan omaa nimikkopulloaan. Siksi päätimme juhlia suomalaisten nimiä tänä vuonna vieläkin isommin. Halusimme mahdollistaa lähes kaikille suomalaisille oman nimikkopullon löytämisen, Coca-Cola Suomen brändivastaava Matti Takkinen kertoo.

Verkkokaupassa yli puoli miljoonaa Euroopan yleisintä nimeä

Jos oma nimi sattuu kuulumaan harvinaisimpien nimien joukkoon, ei hätää. Kaikki suomalaisnimet sekä läntisen Euroopan nimet löytyvät heinäkuun alussa aukeavasta mycoca-cola.com -verkkokaupasta. Yhteensä nimiä on noin puoli miljoonaa. Euroopan laaja nimilista paljastaa, että Suomen ulkopuolella lapsille annetaan jännittäviä nimiä, kuten Hermione, Sirius, Harry ja Ronald.

Nyt myös Virtaset ja Korhoset voivat saada omat pullonsa

Tänä kesänä on ensi kertaa mahdollisuus ostaa Coca-Cola-pullo sukunimellä vaikkapa häälahjaksi. Kampin Narinkkatorilla Helsingissä on Coca-Colan pop-up-myymälä 14.-27.7. Pop-up-myymälästä voi ostaa sukunimellä varustettuja 1,5 litran pulloja Coca-Colaa tai Coca-Cola Zeroa hintaan 2,5 € per pullo. Etiketit tehdään paikan päällä ja isompi määrä pulloja kannattaa tilata etukäteen osoitteesta coca-cola@irokeesi.fi. Ennakkotilauksen minimimäärä on 10 pulloa.

*Lähde: Väestörekisterikeskus, vuosina 1900-2013 syntyneet