ATLANTA - Coca-Cola Companyn kansainvälinen säätiö ”Coca-Cola Foundation” on myöntänyt ensimmäisen vuosineljänneksen 2013 apurahat, USD 36 miljoonaa, yhteensä 105:lle eri puolilla maailmaan toimivalle järjestölle. Myönnetyt apurahat ovat linjassa yhtiön kestävän kehityksen ohjelman kanssa ja kohdistuvat  projekteihin, joilla parannetaan ihmisten hyvinvointia, vahvistetaan asuinyhteisöjä ja suojellaan ympäristöä. 

"Coca-Cola haluaa olla positiivinen voima ympäri maailman", sanoi Lisa M. Borders puheenjohtaja, Coca-Cola Foundation ja Vice President, Global Community Connections –funktio, Coca-Cola Company. "Myönnettyjen apurahojen avulla vaikutetaan miljoonien ihmisten elämään positiivisesti tukemalla  ohjelmia, joilla on suora vaikutus heidän hyvinvointiinsa, luonnonvarojen kuten puhtaan veden saatavuuteen tai yhteisön kestävään kehitykseen. 

Säätiön ensimmäisen vuosineljänneksen apurahat jakautuvat seuraavasti: 

• $12 miljoonaa fyysisen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin ohjelmiin 

• $12 miljoonaa vesien suojeluun, kierrätykseen ja ympäristöohjelmiin  

• $12 miljoonaa paikallisesti merkityksellisiin ja sosiaalisen hyvinvoinnin ohjelmiin kuten koulutusmahdollisuuksien parantamiseen, nuorison kehitysmahdollisuuksien parantamiseen, taloudellisen kehityksen tukeen, HIV/AIDS ohjelmiin ja malarian ehkäisyohjelmiin sekä muihin kansalaisohjelmiin. 

Säätiö myönsi USD 300 000 Ruotsiin Städa Sverige -järjestölle, sen rantojen ja vesien puhdistusohjelmalle.  

Liitteenä alkuperäinen englanninkielinen tiedote (PDF), jonka lopussa listattuna  apurahakohteet.

 

 

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.  Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. 

Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja hyvinvointijuomat. 

The Coca-Cola Company on maailman suurinalkoholittomiin juomiin erikoistunut juomayhtiö, jonka yli 500 juomamerkkiä ja yli 3000 erilaista juomaa virkistävät kuluttajia yli 200 maassa. Coca-Colan lisäksi yhtiön  juomavalikoimaan kuuluu 12 muuta brändiä, joiden myynti on yli miljardi dollaria. Näitä ovat mm. Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Glacéau Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply ja Georgia. Kansainvälisesti The Coca-Cola Company on johtava yhtiö hiilihapollisten juomien, mehujen ja mehujuomien sekä valmiiden tee- ja kahvijuomien kategorioissa.