Coca-Cola light lanseerattiin USA:ssa vuonna 1982 Diet Coke -nimellä. Juoma oli aikakauden merkittävä innovaatio, joka yhdisti Coca-Colan suosion ja kalorittomuuden.  Kaloriton kevytjuoma löikin itsensä  nopeasti nopeasti läpi ja jo seuraavana vuonna uutuus lanseerattiin Eurooppaan nimellä Coca-Cola light. 

Listahittilaulajat, urheilijat, näyttelijät  kuin huippumallitkin ottivat nopeasti Coca-Cola lightin omakseen ja tähdet kuten edesmennyt Whitney Houston, Paula Abdul, Elton John, Elle Macpherson ja Adrien Brody esiintyivät kevytjuoman mainoksissa. Tyyliltään kepeässä ja leikkisässä mainonnassa on vuosien saatossa nähty niin kaarevia naisvartaloita kuin lihaksikkaita Coca-Cola light -komistuksia. 2000-luvulta muistetaan parhaiten brändin muotisuunnittelijayhteistyöt huippunimien kuten Karl LagerfeldinJean Paul Gaultierin ja tänä vuonna Marc Jacobsin kanssa.

Coca-Cola light on  kolmessa vuosikymmenessä vahvistanut asemansa maailman suosituimpana kevytkolajuomana ja Amerikan toiseksi suosituimpanan virvoitusjuomana heti Coca-Colan jälkeen.  Coca-Cola light’ia valmistetaan ja myydään 167 maassa. 

” Suomessa Coca-Cola lightin ystävät ovat brändin tavoin elämästä nauttivia mutta kaloritietoisia aikuisia naisia,  jotka ovat kasvaneet Coca-Cola lightin kanssa,  kertoo brändivastaava Irene Rissanen Suomen Coca-Colalta.  Monet heistä muistavat komean Coca-Cola light hunk-miehen 90-luvun lopun ikkunanpesijämainoksesta. Juhlavuoden kunniaksi Coca-Cola light on nyt tehnyt viraalivideon, jossa englantilainen Andrew Cooper on puutarhurina tämän päivän versio Coca-Cola light –miehestä.  ”

Coca-Cola light on kaloriton ja sokeriton kevytkolajuoma, johon ei ole lisätty säilöntäaineita tai keinotekoisia aromeja. 

Coca-Cola lightin / Diet Coken tarina: 

1982 Diet Coke lanseerataan näyttävästi Yhdysvaltojen markkinoille New Yorkin Radio City Music Hallissa ja lanseeraus on välitön menestys.
1983 Coca-Cola light lanseerattaan Eurooppaan ja uutuuden valmistus aloitetaan Suomessa ensimmäisten Euroopan  maiden joukossa vuonna 1984. 
1986 Coca-Cola light’ia juodaan jo 61 maassa yli 60 miljoonaa kertaa päivässä. Coca-Cola light on maailman suosituin kevytvirvoitusjuoma ja toiseksi myydyin virvoitusjuoma maailmassa heti Coca-Colan jälkeen.
1991 Mm. Luis Armstrong esiintyy Diet Coken ”There’s Just One” -mainoksessa.
1994 Ensimmäinen, alkuperäinen Coca-Cola light ”hunk”, amerikkalainen Lucky Vanous näyttäytyy mainoksessa komeana rakennusmiehenä.
1998 Toinen ”Coca-Cola light hunk” esittäytyy, kun Robert Merrill esiintyy mainoksessa ikkunanpesijänä.
2009 Italiassa tehdäänMoschinon, Versacen, Angela Missonin ja Alberto Ferrettin designpulloja Abruzzon maajäristyksestä selvinneille.
2011 Karl Lagerfeld suunnittelee Coca-Cola lightille kolme designerpulloa.
2012 Jean Paul Gaultier toimii vuoden ajan Coca-Cola lightin luovana johtajana suunnitellen kolme design-pulloa ja kaksi tölkkiä. 
2013 Coca-Cola light juhlii 30-vuotisjuhlavuottaan ”Sparkling Together for 30 Years” – Kolme Kuplivaa Vuosikymmentä ja julkistaa designer-yhteistyönsä Marc Jacobsin kanssa.

 

 

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.  Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. 

Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja hyvinvointijuomat. 

The Coca-Cola Company on maailman suurinalkoholittomiin juomiin erikoistunut juomayhtiö, jonka yli 500 juomamerkkiä ja yli 3000 erilaista juomaa virkistävät kuluttajia yli 200 maassa. Coca-Colan lisäksi yhtiön  juomavalikoimaan kuuluu 12 muuta brändiä, joiden myynti on yli miljardi dollaria. Näitä ovat mm. Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Glacéau Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply ja Georgia. Kansainvälisesti The Coca-Cola Company on johtava yhtiö hiilihapollisten juomien, mehujen ja mehujuomien sekä valmiiden tee- ja kahvijuomien kategorioissa.