Coca-Cola-pullon kurvit ovat olleet muotimaailman rakastamia jo 100 vuotta. Vuonna 1915 suunnitellun pullon esikuvana oli kaakaopapu, mutta sen muotoa on vuosikymmenten ajan verrattu naisen vartaloon. Maailmankuulu muotopullo on myös inspiroinut lukuisia muotisuunnittelijoita, kuten Jean Paul Gaultier, Manolo Blahnik, Marc Jacobs ja Versace.

Pullon muoto kaakaopavusta

Coca-Colaa on myyty soodabaareissa laseittain jo vuodesta 1886, mutta kaarevalinjainen pullo suunniteltiin vasta vuonna 1915. Erottuakseen lukuisista kilpailijoista Coca-Cola antoi kahdeksalle lasiyhtiölle tehtäväksi suunnitella pullo, jonka muodon tunnistaisi jopa pimeässä. Voittajaksi valikoitui Root Glass Company, jonka 16.11.1915 patentoiman pullon muoto mukailee kaakaopapua. Suunnittelijat nimittäin luulivat virheellisesti, että Coca-Colan yhtenä valmistusaineena on kaakao. Sitä juomassa ei ole, mutta yrityksen johto ihastui silti pullon muotoon. 

Maailman kuuluisimmat kurvit

Coca-Cola-pullo herätti heti huomiota, ja sen muoto yhdistettiin naisen vartaloon. Pullo saikin pian kansan suussa nimen ’hobble skirt’, joka viittasi 1900-luvun alun pariisilaiseen, alaspäin kapenevaanhamemuotiin. Sitä on myös kutsuttu Mae West -pulloksi näyttelijättären kuuluisien kurvien mukaan. Coca-Cola-pullo oli ensimmäinen kuluttajatuote, joka kuvattiin Time-lehden kanteen. Jo vuonna 1949 jopa 99 % amerikkalaisista tunnisti Coca-Cola-pullon pelkän muodon perusteella. 

Muotimaailman rakastama muoto 

Coca-Cola-pullo on ollut kanvaksena lukuisille suunnittelijoille, kuten Marc Jacobs, Manolo Blahnik, Moschino, Versace, Miu Miu, Alberta Ferretti ja Karl Lagerfeld. 

Oman Coca-Cola Light -ilmeen suunnitellut Jean Paul Gaultier kertoi nauttineensa pullon vaatettamisesta: 

– Pullon muoto muistuttaa naisen vartaloa, ja siksi sen ”pukeminen” oli hauskaa. Loppusilauksena lisäsin pulloon logoni samaan tyyliin kuin postipakettien särkyvää-leima. Näin syntyi pullo, jota tekee mieli koskea. 

Ikonisen pullon inspiroimia asuja on nähty myös Dolce & Gabbanan, Ashishin ja tuoreimpana englantilaisen Ashley Williamsin tämän kesän mallistoa esittelevällä catwalkillasekä muotiraamattujen Nylonin ja Voguen lehdillä. 

 

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.  Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. 

Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja hyvinvointijuomat. 

The Coca-Cola Company on maailman suurinalkoholittomiin juomiin erikoistunut juomayhtiö, jonka yli 500 juomamerkkiä ja yli 3000 erilaista juomaa virkistävät kuluttajia yli 200 maassa. Coca-Colan lisäksi yhtiön  juomavalikoimaan kuuluu 12 muuta brändiä, joiden myynti on yli miljardi dollaria. Näitä ovat mm. Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Glacéau Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply ja Georgia. Kansainvälisesti The Coca-Cola Company on johtava yhtiö hiilihapollisten juomien, mehujen ja mehujuomien sekä valmiiden tee- ja kahvijuomien kategorioissa.