Coca-Colalta maailman ensimmäinen kierrätettävä PET-pullo, joka on valmistettu pelkästään kasvipohjaisesta materiaalista 

Läpimurtoinnovaatio esiteltiin Milanon Maailmannäyttelyssä 

Coca-Cola Company on esitellyt maailman ensimmäisen PET-muovipullon, jonka valmistuksessa on käytetty pelkästään kasvipohjaisia materiaaleja. Milanon Maailmannäyttelyssä esitellyssä PlantBottle™ -pullossa käytetty uraauurtava teknologia rikkoo aiempia rajoja. Teknologia on tehnyt mahdolliseksi luoda kokonaan kierrätettävä ja 100% uusiutuvista kasvimateriaaleista valmistettu muovipullo. 

PlantBottle-pullo on Coca-Cola Companyn näkemys vastuullisesti toteutetusta kasvipohjaisesta pakkauksesta, joka korvaisi perinteisen fossiilisista ja uusiutumattomista raaka-aineista valmistetun perinteisen muovipullon. PlantBottle –pakkauksessa hyödynnetään patentoitua teknologiaa, joka muuttaa kasvien luontaiset sokerit raaka-aineiksi, joista voidaan valmistaa PET-muovipulloja. Pakkaus on käytettävyydeltään ja ulkonäöltään aivan samanlainen kuin perinteinen PET-pullo. Sen ympäristöjalanjälki on kuitenkin perinteistä pulloa kevyempi. 

Nancy Quan, Global Research and Development Officer, The Coca-Cola Company kommentoi: 

“Tämä julkistus merkkaa uraauurtavaa virstanpylvästä yhtiömme juomapakkaushistoriassa ja valikoimassa. Tavoitteenamme oli hyödyntää tehokkaasti sekä uraauurtavaa teknologiaa että vastuullisesti hankittua kasvipohjaista materiaalia ja näiden avulla kehittää maailman ensimmäinen täysin kierrätettävä ja kokonaan uusiutuvista materiaaleista valmistettu PET-muovipullo. On ilo paljastaa nämä ensimmäiset pullot täällä Maailmannäyttelyssä, jossa juhlistetaan kestävän kehityksen innovaatioita. 

PlantBottle –pakkauksen laatu vastaa sitä korkeaa laatua, jota kuluttajat juomapakkauksilta odottavat. Sen lisäksi pakkauksen etuna on se, että se on kokonaan valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Pakkaus on mahdollista toteuttaa useissa pakkauskoissa ja erilaisia juomia kuten mm. virvoitusjuomia, vettä, mehuja ja teejuomia varten. 

Yhtiö käyttää tänään sokeriruokoa sekä sokeriruon valmistusprosessissa syntyvää jäteainesta PlantBottle-pakkauksen materiaalina. Molemmat raaka-aineet täyttävät Coca-Cola Companyn PlantBottle-pakkauksen ainesosille asettamat vastuullisuuskriteerit mm. ympäristönäkökulmasta, sosiaalisesta näkökulmasta kuin myös sen osalta, ettei raaka-aine kilpaile tai aiheuta ongelmia ruokatuotannolle. 

PlantBottle-pakkauksen ensimmäisen sukupolven versio, jopa 30% kasvipohjaisesta materiaalista valmistettu PlantBottle lanseerattiin vuonna 2009. Pakkausta on käytetty sen jälkeen yli 35 miljardissa pullossa lähes 40 maassa, myös Suomessa. PlantBottle-pakkauksen käyttö lanseerauksesta lähtien on auttanut vähentämään yhtiön hiilidioksidipäästöjä arviolta 315 000 (metristä) tonnia vuositasolla. 

Coca-Cola Company aikoo jatkaa investointeja palkitun PlantBottle –pakkauksen jatkokehittämiseksi.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote liitteenä. 

 

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.  Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. 

Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja hyvinvointijuomat. 

The Coca-Cola Company on maailman suurinalkoholittomiin juomiin erikoistunut juomayhtiö, jonka yli 500 juomamerkkiä ja yli 3000 erilaista juomaa virkistävät kuluttajia yli 200 maassa. Coca-Colan lisäksi yhtiön  juomavalikoimaan kuuluu 12 muuta brändiä, joiden myynti on yli miljardi dollaria. Näitä ovat mm. Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Glacéau Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply ja Georgia. Kansainvälisesti The Coca-Cola Company on johtava yhtiö hiilihapollisten juomien, mehujen ja mehujuomien sekä valmiiden tee- ja kahvijuomien kategorioissa.