Kuusi miljoonaa ihmistä 23 maassa hyötyy Coca-Cola Foundation -säätiön toisen vuosineljänneksen lahjoituksista.   

Coca-Cola Companyn kansainvälinen säätiö ”Coca-Cola Foundation” on myöntänyt toisen  vuosineljänneksen 2013 apurahat. Säätiö myöntää USD 8,8 miljoonaa yhteensä 66:lle eri puolilla maailmaa toimivalle järjestölle. 

Apurahat myönnetään kohteille, jotka kuuluvat Säätiön painopistealueisiin eli projekteihin, joilla parannetaan ihmisten ista hyvinvointia, vahvistetaan asuinyhteisöjä ja suojellaan ympäristöä. 

Säätiön toisen vuosineljänneksen apurahat jakautuvat seuraavasti: 

• $1,9 miljoonaa fyysisen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin ohjelmiin 

• $4,6 miljoonaa alueellisesti tärkeisiin ohjelmiin, kuten koulutukseen, yöteisöjen kehittämiseen ja muihin sosiaalisen hyvinvoinnin ohjelmiin. 

• $2,3 miljoonaa vesien suojeluun, kierrätykseen ja ympäristöohjelmiin  

"Coca-Cola Säätiö on sitoutunut kohdistamaan tukea yli 200 maan tarpeisiin, joissa Coca-Cola -yhtiöllä on toimintaa", sanoo Lisa M. Borders puheenjohtaja, Coca-Cola Foundation ja Vice President, Global Community Connections –funktio, Coca-Cola Company. "Apurahan saaneet organisaatiot ovat mukana tekemässä muutosta ihmisten elämän ja toimivien yhteisöjen hyväksi sekä ympäristön suojelemiseksi tuleville sukupolville”.  

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote PDF-liitteenä. Niin ikään täydellinen lista apurahan saaneista organisaatioista alkuperäisessä tiedotteessa. 

Suomesta Coca-Cola Säätiön hyvinvointiohjelma-apurahan sai: 

• Valo, Valtakunnallinen Liikunta Ja Urheiluorganisaatio Ry, MUUVIT Olympic Adventure!, Finland, $400,000 

 

 

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.  Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. 

Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja hyvinvointijuomat. 

The Coca-Cola Company on maailman suurinalkoholittomiin juomiin erikoistunut juomayhtiö, jonka yli 500 juomamerkkiä ja yli 3000 erilaista juomaa virkistävät kuluttajia yli 200 maassa. Coca-Colan lisäksi yhtiön  juomavalikoimaan kuuluu 12 muuta brändiä, joiden myynti on yli miljardi dollaria. Näitä ovat mm. Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Glacéau Vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply ja Georgia. Kansainvälisesti The Coca-Cola Company on johtava yhtiö hiilihapollisten juomien, mehujen ja mehujuomien sekä valmiiden tee- ja kahvijuomien kategorioissa.