Kuluttajan mielestä Coca-Cola maistuu parhaimmalta lasipullosta

Lasiset Coca-Cola- ja Coca-Cola Zero -pullot palaavat juurilleen, kun ne saapuvat syyskuussa kauppojen hyllyille 250ml kokoisina. Uusi klassikkopullo muistuttaa pulloa, josta suomalaiset pääsivät maistelemaan Coca-Colaa Helsingin kesäolympialaisissa 1952. Monien mielestä ainoa oikea tapa nauttia Coca-Cola on suoraan jääkylmästä lasipullosta. Uutuus onkin nykyaikaisen kevyt, kätevä ja nautinnollinen juomapakkaus. Se kunnioittaa perinteitä samalla kun on kiinni tämän päivän trendeissä, joka suosii pieniä korkealaatuisia annoskokoja.

Virvoitusjuomien lasipullovalikoimassa ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuosina Suomessa. Kuitenkin 74 prosenttia kuluttajista valitsee mieluiten Coca-Colan lasipullosta, mikäli se on mahdollista. Suurin syy lasipullon valitsemiseen on maku: Coca-Cola maistuu parhaimmalta juuri lasipullosta. Lasipakkauksia pidetään myös korkealaatuisina. 

Coca-Colan uusi klassikkopullo ilahduttaa varmasti lasipullofaneja, sillä uudet pullot erottuvat klassisella muodollaan ja ne ovat myös vanhoja pulloja huomattavasti kevyempiä ja kätevämpiä käsitellä. Sinebrychoff valmistaa uudet klassikkopullo-Coca-Colat uudella lasipullolinjallaan Keravalla.

- Coca-Colan klassikkopullo on sikäli jännittävä uutuuspakkaus, että se tuo pitkästä aikaa jotain uutta melko pitkään muuttumattomana pysyneeseen virvoitusjuomien lasipullovalikoimaan. Uusissa pulloissa yhdistyy paitsi täydellinen makunautinto myös historia. Coca-Cola tuli Suomeen klassikkopullon kaltaisissa pakkauksissa Helsingin kesäolympialaisiin, mutta pullo poistui käytöstä myöhemmin. Sitä vastoin klassikkopullo on tuttu suomalaisille lomamatkoilta monissa Euroopan maissa. Klassikkopullo on se ainut oikea Coca-Cola, oltiin sitten Rivieran rantakahvilassa, Alppien rinneravintolassa tai tukholmalaisravintolassa, kertoo brand manager Tuuli Turunen Coca-Cola Finlandilta.

Ihastuttavat klassikkopullot seuraavat pienten 250ml Coca-Cola- ja Coca-Cola Zero -tölkkien jalanjäljissä. Pienemmät pakkauskoot ovat olleet suosittuja, koska pienempi annos on monelle juuri oikea ja pienessä pakkauksessa myös maku on parhaimmillaan.

Alkuperäisen Coca-Cola-pullon suunnitteli ruotsalainen lasimestari Alexander Samuelsson tiimeineen vuonna 1915. Hänen tehtävänantonaan oli suunnitella pullo, jonka tunnistaa jopa pimeässä. Vuoteen 1955 asti ainoa kansainvälisesti käytetty Coca-Cola-juomapakkaus oli 6 1/2 unssin (noin 0,2 litran) lasinen muotopullo, minkä jälkeen muotopulloa on valmistettu eri materiaaleista ja erikokoisina. Uusi klassikkopullo tekee ulkonäöltään kunniaa alkuperäiselle Coca-Cola -pullolle, mutta on alkuperäisiä lasipulloja paljon kevyempi.