Hyvä ruoka tarvitsee rinnalleen vertaisensa juoman. Hyvää ruokaa ja juomaa arvostavat kokoontuivat kesäkuun puolessavälissä järjestettävään Taste of Helsinki -tapahtumaan, jossa kymmenen gourmetravintolaa pani parastaan ja tarjosi säväyttäviä annoksia suolaisesta makeaan. Tapahtuman virallisena vesipartnerina toimi Bonaqua, joka on erinomainen ruuan kumppani niin lounaalla kuin illallisellakin.

Helsingin Kansalaistorilla leijailee herkullisia tuoksuja, kun nälkäinen vierailija vaeltaa teltalta toiselle Taste of Helsinki -tapahtumassa. Kauniit annokset, maukkaat tuoksut ja täyteläiset maut toden teolla hemmottelevat kaikkia aisteja. Myöskin sade on väistynyt herkuttelun tieltä, ja festivaalivieraat saavat nauttia vetensä sieltä mistä pitääkin: lasista.

Hyvän ruoan ja juoman perässä tapahtumaan on saapunut myös norjalainen Thomas, joka on Helsingissä tapaamassa ystäviään. Tapahtuma sattui hyvään saumaan, sillä nyt hän pystyy näkemään laajan läpileikkauksen Helsingin gourmet-tarjonnasta kerralla. Alkupalaksi valikoitui Bistro O mat -ravintolan ginigraavattua lohta ja pääruokana lautaselta löytyy Kolmos3n mehevä kirsikkasavustettu häränkylki. Ruokajuomana toimi Bonaquan matalahiilihappoinen kivennäisvesi.

”Varsinkin lounaalla juon usein erilaisia vesiä”, kertoo Thomas. ”Tulin maistelemaan monia eri annoksia, joten kivennäisvesi tuntui raikkaalta vaihtoehdolta.” Ateria huipentuu Tocan koristeelliseen maitosuklaavanukkaaseen.

Bistro O mat -ravintolan listalta löytyi ginigraavattua lohta, luomujuuressipsejä ja pikkelöityä sinapinsiementä.

Kolmon3n tarjoili kirsikkasavustettua häränkylkeä, perunaa ja punasipulia.

Helsingissa_4247.jpg

Monipuolinen Tocan jälkiruoka sisälsi maitosuklaavanukasta, kaakaocrumblea, minttu-jogurttisorbettia ja mansikkaa. Bonaqua korosti ruokalajien aromeita läpi aterian.

Taste of Helsinki osoitti, että Helsinkiin kannattaa tulla herkuttelemaan pidemmänkin matkan takaa. Kaikki kymmenen ravintolaa olivat laittaneet parastaan, ja listalta löytyi sellaisia suomalaisia kesän makuja kuten haukea, raparperia, kuusenkerkkää ja jopa jäkälää. Valinnanvaikeuden lisäksi festivaalivieras kohtaa toisenkin haasteen: miten valita sellainen juoma, joka tukee mutkattomasti makumatkaa aina raikkaista alkupaloista marjaiseen jälkiruokaan?

Juuri Bonaquan vedet ovat paras mahdollinen kumppani tilanteeseen, jossa makunystyröitä hemmotellaan monin eri tavoin. Laadukkaat vedet ovat kevyitä ja raikkaita, eivätkä riitele ruoan aromien kanssa, vaan päinvastoin: matalahiilihappoisen kivennäisveden kuplat jopa korostavat ruoan makuvivahteita. Todellinen ruoan ystävä valitseekin korkeatasoisten raaka-aineiden rinnalle yhtä korkeatasoisen juoman

Toca tarjoili Ahvenanmaan karitsan munakoison ja valkosipulin kera.

Helsingissa_4207.jpg

Bistro O matin haukiburgeri sai kaverikseen Bonaqua-kivennäisvettä.