Coca-Colan pääjohtaja Roberto Goizueta perusti vuonna 1984 Coca-Cola –säätiön. Kolmen vuosikymmenen aikana se on kasvanut paikallisesta säätiöstä kansainväliseksi ihmisten hyväksi toimivaksi säätiöksi. Vuonna 2013 säätiö jakoi 98 miljoonaa dollaria projekteihin, jotka vaikuttivat noin 134 miljoonan ihmisen elämään 122 maassa. Vuodesta 1984 säätiö on jakanut yli 650 miljoonaa dollaria edistääkseen ihmisten ja yhteisöjen positiivista kehitystä ympäri maailmaa.

The Coca-Cola Company on sitoutunut antamaan vuosittain yhden prosentin liiketuloksestaan projekteihin, joilla edistetään ihmisten ja luonnon hyvää elämää. Tämä sitoumus toteutetaan ohjaamalla varat Coca-Cola –säätiölle sekä myös yhtiön suorina lahjoituksina. Vuonna 2013 The Coca-Cola Company ja Coca-Cola –säätiö investoivat yli 143 miljoonaa dollaria yhteisöille ympäri maailmaa.

Säätiön tärkeimmät investointikohteet ovat:

  • Naiset: taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjyys
  • Vesi: puhtaan veden saatavuus, vesien suojelu ja kierrätys 
  • Hyvinvointi: aktiivinen terve elämäntapa, koulutus ja nuorten kehitysmahdollisuudet

Lisäksi säätiö tukee lukuisia paikallistasoilla toteutettuja kulttuuri- ja taideohjelmia kuten myös HIV/AIDS koulutus & ennaltaehkäisytyötä niin Afrikassa kuin Latinalaisessa Amerikassa.