Miljoonat ihmiset nauttivat päivittäin kofeiinia sisältäviä juomia kuten kahvia, teetä ja myös virvoitusjuomia. Virvoitusjuomissa kofeiinia käytetään joko maun vuoksi tai piristeenä.

Coca-Colassa kofeiinia käytetään aromina ja se antaa juomalle maun, jota ihmiset kaikkialla maailmassa rakastavat. Aromikäytössä kofeiinia tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin jos kofeiinia lisätään piristeenä.

Monet yllättyvät kuullessaan, miten vähän kofeiinia Coca-Colassa on. Kahvissa on vahvuudesta riippuen noin 3 kertaa enemmän kofeiinia kuin Coca-Colassa, teessä noin kaksi kertaa enemmän. 330ml:n tölkissä Coca-Colaa on 32 mg kofeiinia. 250ml energiajuomatölkissä on keskimäärin 80mg kofeiinia.

Euroopan elintarvikkeiden tiedekomitea (European Scientific Committee on Food SCF) suosittelee, etteivät ihmiset nauttisi päivässä enemmän kuin 300mg kofeiinia. Erityisesti raskaana olevien naisten ei tulisi nauttia enempää kuin 300mg kofeiinia päivässä. Tämä vastaa noin 10 tölkillistä Coca-Colaa.

Kofeiinia muodostuu luonnossa monien kasvien lehdissä, hedelmissä ja siemenissä.
Kofeiini on niin suosittu ainesosa, että luontaisen kofeiinin ohella elintarvikkeissa käytetään keinotekoista kofeiinia. Tämä tarkoittaa sitä, että keinotekoinen kofeiini on tarkka kemiallinen kopio luonnossa olevasta kofeiinista. Coca-Colassa käytämme kuitenkin pelkästään luontaista kofeiinia.

Koska kofeiinia on käytetty jo vuosisatojen ajan, siitä myös tiedetään paljon. Sitä on tutkittu paljon ja sen tiedetään olevan turvallinen kohtuullisesti nautittavaksi.