Jo vuonna 2007 Coca-Cola investoi kierrätetyistä muovipulloista saadusta materiaalista valmistettujen "Drink2Wear" –muotiasusteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Drink2Wear T-paidat, vapaa-ajan asut ja hatut oli valmistettu sekotemateriaalista, jossa käytettiin kierrätetyistä muovipulloista saatua raaka-ainetta ja puuvillaa.
ECOCYCLE on muusikko ja tuottaja will.i.am’in ja The Coca-Cola Companyn yhteisprojekti, jonka tavoitteena on kannustaa kuluttajia kierrättämään pakkauksia tehokkaasti ja siten edistämään kestävää kehitystä. Yhdessä nämä tunnetut brändit etsivät muita tunnettuja yhteistyökumppaneita ja jokapäiväisiä merkkituotteita, joiden valmistuksessa voidaan käyttää kierrätettyjä materiaaleja.

EKOCYCLE-brändin avulla kuluttajat ohjataan miettimään ja tunnistamaan esineitä, jotka ensivaikutelmalta tuntuvat roskalta, mutta voivat olla huomenna ostettavan merkkituotteen arvokasta raaka-ainetta. EKOCYCLE-brändi hyödyntää mm. muovipulloja ja alumiinitölkkejä, jotka kierrätyksen myötä saavat uuden elämän trendikkäissä lifestyle-tuotteissa.

“Beats by Dr. Dre®” ja “New Era®” olivat ECOCYCLE-projektin ensimmäiset yhteistyöbrändit. Nämä partnerit ovat lanseeranneet trendituotteita, joiden valmistuksessa on osittain käytetty kierrätettyä materiaalia.

"The EKOCYCLE on brändiyhteistyömalli, joka on linjassa meidän näkemyksemme kanssa siinä, että tulevaisuuden tulisi olla jätteetön" sanoo Bea Perez, The Coca-Cola Companyn vastuullisuusjohtaja. "Yhdessä will.i.am’in kanssa voimme parantaa muiden bränditalojen ymmärrystä siitä, miten kierrätetystä materiaalista voi kehittää haluttuja lifestyle-tuotteita. Tämän päivän nuorten kuluttajien sukupolvi on aktiivinen muutosvoima ja EKOCYCLE kannustaa heitä tukemaan kierrätyshankkeita ympäri maailmaa"

The Coca-Cola Company lahjoittaa osuutensa ECOCYCLEn lisenssituotoista järjestöille, jotka tukevat ja edistävät kierrätystä yhteisöissään.

Jos haluat tietää enemmän EKOCYCLE –brändihankkeesta, klikkaa tänne:
www.ekocycle.com