Sokereita joko lisätään juomiin tai niitä on juomissa kuten mehuissa luontaisesti. Sokerit antavat juomille niiden miellyttävän makeuden, mutta myös vahvistavat eri makuaineiden hyvää makua.

Pohjoismaissa käytämme juomissamme juurikkaista saatua sokeria. Tämä tunnetaan nimellä sakkaroosi tai pöytäsokeri.

Monet juomistamme on makeutettu sokerilla. Sokerimakeutetut virvoitusjuomat sopivat osaksi tasapainoista ruokavaliota. Sokerimakeutettujen virvoitusjuomien kuten monien muidenkin elintarvikkeiden nauttimisessa on hyvä pidättäytyä kohtuudessa . Tasapainoinen, monipuolinen ruokavalio on paras tapa ylläpitää omaa hyvinvointiaan. Jos kuitenkin nauttii runsaasti kaloripitoisia elintarvikkeita on tärkeää huolehtia myös siitä, että ylimääräiset kalorit tulee kulutettua liikkumalla.

Virvoitusjuomissa ja mehuissa on keskimäärin 9-13 grammaa sokeria per 100ml. Coca-Colassa on 10,6 grammaa sokeria per 100ml, mikä vastaa 3,5 sokeripalaa (3 gramman sokeripala).

Jokaisen juomamme etiketistä löytyy selkeästi tieto siitä, miten paljon juomassa on sokeria ja miten paljon kaloreita juomassa on.

Ihmiset ovat nauttineet juomiamme yli 128 vuotta. Nykyään voimme tarjota kuluttajille entistä suuremman valikoiman erilaisia juomia, joissa sokerin määrää on vähennetty. Vaihtoehtoisesti juomia voi nauttia erikokoisista  pakkauksista, jolloin annoskoon hallinta on helpompaa.