Fuze Tea -jääteen omaleimainen makumaailma ei ole sattuman kauppaa. Haastattelimme tuotteen kehitystiimiin kuuluvaa Itziar Tolosaa, joka työskentelee Coca-Colan tuotekehityslaboratoriossa Brysselissä.

Mikä Fuze Tea -jääteessä on erilaista?

FUZE Tea on ainutlaatuinen yhdistelmä teetä, hedelmämehua ja yrttejä.  Juoman jokainen ainesosa on valittu tarkkaan ja yhdessä ne muodostavat yllättävän makujen sinfonian. Tavoitteemme on, että FUZE Tea innostaa ihmiset ottamaan hetkisen omaa aikaa ja nauttimaan juomasta rauhassa. Jopa FUZE Tea -pullo on suunniteltu tiimalasin muotoiseksi. Se muistuttaa oman ajan tärkeydestä joka kulauksella.

Olet kuulemma aikamoinen makumestari…

Koko tiimimme suhtautuu intohimoisesti makuihin ja tuoksuihin.  Tavoitteemme on, että jokaisessa kehittämässämme tuotteessa on mahtava maku!

Mikä uuden juoman tuotekehityksessä on tärkeintä?

Uuden juoman on tarjottava kuluttajille jotain erilaista  ja yllättävää.  Toisaalta haluamme myös vastata toiveisiin. Samalla, kun annamme mielikuvituksen laukata villisti, pidämme mielessä juoman loppukäyttäjän: millaisesta käyttövalmiista juomasta hän nauttisi, millaiset makuyhdistelmät häntä ilahduttaisivat? Olemmeko onnistuneet kehittämään niin ainutlaatuisen maun, että sitä haluaa maistaa uudelleen ja uudelleen?

Mistä etsit inspiraatiota työhösi?

Tutkimme jatkuvasti nousevia ruoka- ja juomatrendejä ja testaamme uusia makuja eri puolilta maailmaa.  Lisäksi olemme säännöllisesti yhteydessä kuluttajiin ja yritämme näin varmistaa, että kehitämme sellaisia juomia, joita ihmiset haluavat kokeilla. FUZE Tea -juoman kohdalla etsimme kaikista suosituimpia, makuja mutta samalla halusimme yhdistää reseptiin jotain erilaista ja yllättävää kuten yrttejä.


Kerro vähän tarkemmin Fuze Tea -juoman makuyhdistelmistä

Aloitimme kehitystyön klassisista jääteen mauista kuten persikasta ja sitruunasta, koska niitä kuluttajat rakastavat. Saimme niihin uudenlaista twistiä yhdistämällä niihin epätavallisia makuja kuten mangoa, kiinanruusua ja kamomillaa. Tähtäimessä meillä on aina herkullinen mutta tasapainoinen kokonaisuus: ei liian makea mutta ei myöskään kitkerä, vaan hedelmien ja yrttien yhdistelmä, joka pysyy pitkään mielessä.

Oliko Fuze Tea -juoman kehittäminen monimutkainen prosessi?

Niin voi sanoa. Ensin tutkimme jokaisen ainesosan tarkkaan ja varmistimme, että lopputulos on täydellinen.  Esimerkiksi persikan maku ei ole vain persikka – selvitimme sen kohdalla, voisiko maku olla hedelmäisempi, makeampi, terävämpi, tummempi tai vaaleampi. Sen jälkeen oli aika haastaa lopputulos ja kysyä, osasimmeko ajatella ”laatikon ulkopuolelta”.  Tavoitteemme oli kehittää rohkeita uusia makuyhdistelmiä, joista syntyisi aivan erityinen jäätee. Sen jälkeen, kun olimme löytäneet oikeat makuparit, ryhdyimme tasapainottamaan jokaisen ainesosan makeutta, kirpeyttä ja täyteläisyyttä.

Kuinka kauan uuden juoman kehittäminen kestää?

Oikeiden makuyhdistelmien kehittämisessä on kyse intohimosta. Toisinaan kehitystyö kestää kuukausia ja joskus yli vuoden. Emme lopeta projektia ennen kuin maku on juuri oikeanlainen.  Kehitystyö on myös tosi hauskaa!

Miten Fuze Tea -juomaa kannattaa nauttia?

Tavoitteemme oli löytää sellaisia aineksia, joita löytyy mistä tahansa lähimarketista.  FUZE Tea -drinkki on hyvin helppoa valmistaa: täytä lasi jäillä, kaada lasiin viileää FUZE Tea -juomaa ja lisää mukaan  siivu sitruunaa tai muutama mintunlehti. Sitten juoma onkin valmis nautittavaksi!


Mikä maku on oma suosikkisi?

Vaikea kysymys. Jos on pakko valita vain yksi sanoisin, että Musta tee – Persikka – Hibiskus (Kiinanruusu).

Mitä seuraavaksi tapahtuu Fuze Tea –juoman kehityksessä? Onko luvassa uusia makuja?

Valitettavasti huuleni ovat sinetöity… Meillä on paljon kiehtovia suunnitelmia työn alla. Aiomme jatkossakin päästä yllättämään ihmiset odottamattomilla makuyhdistelmillä.  Pysy linjoilla!