Suomen tunnetuimmat räppärit, Jare Brand ja  VilleGalle eli rap-duo JVG on valittu Suomen suosituimman sitruuna-limetti-juoman Spriten ja Sprite Zeron uuden kampanjan tähdiksi. JVG on ensimmäinen suomi-rapin edustaja Spriten kansainvälisessä hip-hop-yhteistyöartistien yhteisössä. Sprite aloitti maailmalla yhteistyön rap-artistien kanssa jo 30 vuotta sitten sillä brändi ymmärsi, että orastavassa hip-hop -kulttuurissa on voimaa, joka puhuttelee ihmisiä. 

Jare ja VilleGalle ovat ensimmäiset suomalaiset Spriten kansainvälisessä hip-hop-yhteistyöartistien ryhmässä. Sprite ymmärsi jo 80-luvulla, että orastavassa hip-hop -kulttuurissa on voimaa, joka puhuttelee ihmisiä. Amerikkalaisen rapin pioneeri Kurtis Blow oli ensimmäinen rap-artisti, jonka kanssa Sprite teki yhteistyötä. Vuonna 1986 toteutettua yhteistyötä pidetään myös ensimmäisenä merkittävänä rap-artistin kanssa tehtynä kampanjana Amerikassa.

Lopullisesti Spriten ja hiphop-kulttuurin yhteistyö sementoitiin vuonna 1994, kun hiphopin ikoniset artistit Pete Rock & C.L. Smooth, A Tribe Called Quest, Grand Puba ja Nas tekivät Spriten kanssa yhteistyötä. Myöhemmin Spriten kansainväliseen hip-hop-yhteistyöartistien joukkoon ovat liittyneet myös esimerkiksi Rakim ja Missy Elliot.

- On hienoa päästä ensimmäisenä suomalaisena mukaan Spriten kansainvälisten räppärien tiimiin, sanoo VilleGalle. Vuosien aikana on ollut mahtavaa nähdä, miten sanoituksemme koskettavat niin monia faneja. Emme kappaleita tehdessämme osanneet ajatella, että niistä voisi olla iloa myös fanikuntaamme laajemmalle yleisölle, kuten nyt tässä yhteistyössä.  

Suomalaiskuluttajien mielipiteet esiin pullojen etiketeissä

Osana yhteistyötä suomalaiset pääsevät äänestämään JVG:n suosituimmista riimeistä, jotka painetaan Sprite ja Sprite Zero -pulloihin. Näin JVG ja kuluttajat yhdessä uudistavat, ”refreshaavat”, Sprite-pakkaukset. Kampanja tuo JVG:n legendaarisimmat riimit heitä tuntemattomienkin suomalaisten ulottuville.

- Tämä kumppanuus on täydellinen ”brand match”. Olemme löytäneet Born to RFRSH-kampanjaan artistit, jotka edustavat samoja brändiarvoja kuin Sprite. JVG on rohkea, kantaa-ottava ja hauska kokoonpano. Myös Spriten kansainvälinen brändijohto on kiitellyt, että Spriten ensimmäinen räppäriyhteistyö Suomessa päästään tekemään juuri JVG:n kanssa. JVG on linjassa muiden räppärien kanssa, jotka ovat toimineet yhteistyössä Spriten kanssa eri puolilla maailmaa. He ovat aitoja ja uskollisia sille, mitä ovat, edustavat ja ajattelevat, brändivastaava Laura Smolander Suomen Coca-Colalta kertoo.

- Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitkä riimeistämme ovat erityisesti suuremman yleisön mieleen. Born to RFRSH–kampanjassa kutsumme suomalaiset uudistamaan musiikin lisäksi perinteitä, tapoja ja koko ajattelumallinsa, VilleGalle jatkaa.

Sprite tukenut hip-hop-kulttuuria jo yli 30 vuotta

Sprite aloitti yhteistyön rap-artistien kanssa, kun hip-hop-kulttuuri vasta orasti Yhdysvalloissa yli 30 vuotta sitten. Myös Suomessa rap-musiikista on kehittynyt ihmisten tunteiden tulkki. Suomi oli ensimmäinen maa, joka lanseerasi Spriten Amerikan jälkeen vuonna 1965. 

JVG tunnetaan ikonisena yhtyeenä, joka on kehittänyt suomalaista rap-musiikkia lähes kymmenen vuotta. Spriten ja JVG:n yhteistyö tulee keskittymään erityisesti duon rikkaaseen lyriikkaan ja riimeihin. Ne tulevat tämän vuoden aikana tutuiksi myös niille, jotka eivät aiemmin ole tutustuneet JVG:n musiikkiin.