Coca-Cola toteutti Englannissa mainoksen, jonka tarinankerronnassa on hyödynnetty vain 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja. Rakkaustarinan nimellä tunnettu mainos on ensimmäinen ja toistaiseksi ainut kierrätettävällä materiaalilla toteutettu tarina.

Huomiota herättävässä mainosfilmissä kaksi muovipulloa rakastuu toisiinsa ja ne palaavat toistensa luokse kerta kerran jälkeen uudestaan – tapaamisten välissä pullot kierrätetään.  

Filmi muistuttaa siitä, että kaikki Coca-Cola-yhtiön pakkaukset voidaan kierrättää. Jokainen pullo on arvokasta raaka-ainetta ja ne tuleekin käytön jälkeen palauttaa oikeaoppisesti kierrätettäviksi. Mainoksella halutaan muistuttaa juuri tästä tärkeästä tehtävästä, mikä jokaisella meistä on – palauttaa juomapakkaus sitä varten tarkoitettuihin keräyspisteisiin.

Rakkaustarina on toteutettu kierrätysteeman mukaisesti. Tarinan kertomiseksi on käytetty vain kierrätettäviä materiaaleja, eniten juuri Coca-Cola-juomapullojen materiaalia. Filmin on tehnyt Berliinissä vaikuttava kaksikko Cris Wiegandt ja Lacy Barry (Cosmopola). Filmin tuotannossa käytettiin yli 1500 Coca-Cola, Fanta, Sprite, Smartwater, ja Honest Tea pulloa ja tölkkiä.


Filmi on kaikkien nähtävissä netissä ja Englannissa noin 35 miljoonaa ihmistä näkee sen myös televisiossa ja elokuvateattereissa vuoden loppuun saakka.  

Coca-Colan brittimarkkinoinnista vastaava  Aedamar Howlett toteaa filmin kauneuden piilevän juuri pakkauksien uusiokäytön arvossa. Juomapulloja ja –tölkkejä voidaan kierrättää uusiksi pakkauksiksi uudestaan ja uudestaan. Kaikki Coca-Colan käyttämät juomapakkaukset ovat materiaalina täysin kierrätettäviä – ovat olleet jo pitkään. Ja nämä pullot halutaan takaisin käytettäviksi uudestaan.

Sinebrychoff valmistaa kaikki Suomen Coca-Colat ja Suomessa Coca-Cola-pullossa käytetään 50% kierrätettyä muovia. Juomapullojen palautus- ja kierrätysprosentti Palpan järjestelmän kautta on korkeat 92%, kun muun muovin kierrätysprosentti Suomessa on vain 12%. Kiitos, että palautat pullot takaisin uudelleenkäytettäviksi!