PlantBottle™ pakkaus on The Coca-Cola Companyn viimeisin pakkausinnovaatio. Se on ensimmäinen koskaan käyttöön otettu kierrätettävä PET-muovipullo, jonka valmistuksessa on osittain käytetty kasvipohjaista materiaalia. Tämä vähentää uusiutumattomien raaka-aineiden käyttöä. PlantBottle™-materiaali on käyttöominaisuuksiltaan samanlainen kuin perinteinen PET-pullo.

Perinteinen PET-muovi valmistetaan öljystä ja muista fossiilisista porttoaineista. Olemme löytäneet keinon valmistaa yhtä PET muovin komponenteista (MEG, monoethylene glycol) sokeriruosta saatavista ainesosista. Tällä hetkellä MEG:in osuus pulloissamme on 30% PET-muovin painosta.

Toinen PET-muovin komponenteista (PTA purified terephthalic acid ) muodostaa 70% raaka-aineesta. Yhdessä tutkimustiimiemme kanssa etsimme tapaa, jolla tämäkin osuus PET-muovista voidaan valmistaa kasvipohjaisista materiaaleista. Tavoitteenamme on käyttää PlantBottle™ -pakkauksia kaikissa juomissamme kaikkialla maailmassa vuoteen 2020 mennessä.

Pohjoismaissa meillä on käytössä PlantBottle-pakkaukset, joiden materiaalista 50% on kierrätettyä PET-muovia ja 50% PlantBottle PET-muovia. Siten kasvipohjaisen materiaalin osuus koko 0,5 litran pullosta on 15% ja kierrätetyn materiaalin osuus 50%.

PlantBottle™ -pakkaus lanseerattiin ensimmäisen kerran Tanskassa vuonna 2009. Sen jälkeen pullo on otettu käyttöön erilaisissa pakkauskoissa niin hiilihapollisissa kuin hiilihapottomissa juomissa useissa eri maissa. PlantBottle™ on Tanskan lisäksi myös käytössä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa sekä 33 muussa maassa. Kaiken kaikkiaan Coca-Cola on käyttänyt yli 25 miljardia PlantBottle™ -pakkausta, mikä on tehnyt yhtiöstä kansainvälisesti suurimman biomuovin loppukäyttäjän.

PlantBottle™ -pakkaus on saanut kansainvälistä tunnustusta, kuten mm. 2010 DuPont Pakkausinnovaatiopalkinnon, 2011 Edison –palkinnon parhaasta uudesta tuotteesta, Wal-Mart’in 2011 kestävän kehityksen pakkauksen palkinnon, 2011 Greener -pakkauspalkinnon, McDonald’sin 2012 Global Best of Sustainable Supply Report -tunnustuksen sekä 2013 European CSR -palkinnon (myönnetty CCE-pullottajayhteistyökumppanille).

Coca-Cola tekee yhteistyötä johtavien asiantuntijoiden kanssa ymmärtäkseen ja todentaakseen yksityiskohtaisesti, mikä on PlantBottle –pakkauksen hiilidioksidijalanjälki suhteessa perinteiseen 100% öljypohjaiseen PET-muovipulloon..