Kuten niin monet muutkin maailmaa muuttaneet keksinnöt, myös Coca-Colan tarina on useiden onnekkaiden sattumusten ja nerokkaiden ideoiden summa.

Coca-Colan historia on mielenkiintoinen, rikas ja erilainen tarina. Se alkoi 130 vuotta sitten Atlantan kaupungissa Yhdysvalloissa, jossa apteekkari nimeltään John Pemberton kehitti ainutlaatuisen juomasiirapin. Tästä käynnistyi tapahtumaketju, joka viitoitti Coca-Colan tien maailman suosituimmaksi alkoholittomaksi juomaksi.

John_Pemberton

Miten on mahdollista, että ruotsalaissyntyinen Alexander Samuelsson suunnitteli Coca-Colalle kaikkialla maailmassa tunnetun pullon? Kuka keksi Coca-Colan logon? Miten Coca-Colan mainonta syntyi? Milloin Coca-Colaa alettiin valmistamaan myös Amerikan ulkopuolella? Miksi Coca-Cola tuli Suomeen juuri Helsingin olympiakisojen aikaan?

Youth

Tänään Coca-Colaa ja sen sokerittomia versioita valmistetaan yli 200 maassa. Suomen Coca-Colat syntyvät täällä Keravalla ja täältä ovat lähtöisin myös lukuisat muut juomamme.

Juomien valmistuksen näkeminen voi kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta nykyaikaiset suuret tuotantotilat ovat vaikeasti hahmotettavia ja tylsiä kokonaisuuksia. Tuotantotilojen sijaan ryhmät näkevät osana vierailuohjelmaa musiikkivideon siitä, miten salaisen Coca-Cola-juomasiirapin tie käy valmistuksen kautta valmiina juomana maailmalle.

Coca-Colan tarina on useiden onnekkaiden sattumusten ja nerokkaiden ideoiden summa, josta voi oppia yhä vielä tänäkin päivänä.