Kynsitaiteilija Miss Pop (eli Simcha Whitehill) lakkaa tyylikkäät Coca-Colan punaiset kynnet muotimaailman tähdelle Olivia Palermolle

Tapahtumapaikka: New York Brooklyn, missä sijaitsee uusi ja trendikäs Aloft -boutique-hotelli. On New Yorkin muotiviikon kevään/kesän 2015 näytösten ensimmäinen päivä. Paikalla on runsaasti naisia, joilla on täydellisesti pörrötetty tukka, juuri oikealla tavalla kulutetut farkut ja muodinmukaiset nahkatakit (vaikka ulkona on yli 30 astetta lämmintä). Paikka suorastaan pursuaa viileän tyylikästä naisenergiaa.

Valoisan aulan keskipisteenä häärii pirteä Miss Pop, tämän hetken suosituin kynsitaiteilija. Hän on lakkaamassa muotimaailman tähden Olivia Palermon kynsiä, minkä lomassa naiset vaihtavat selviytymisvinkkejä viikon mittaiseen näytösten, juhlien, tapaamisten ja sovitusten rupeamaan. He toteavat, että yksi ’must-have’ -asuste pitää tyylin kasassa kiireen keskellä - upeat kynnet! Se kuitenkin tarkoittaa paljon muutakin kuin yksinkertaista mani- ja pedikyyriä.

Tilaa taiteelle

Nykyisin sormet ja varpaat toimivat alustana maailman luovimmille ja teknisesti taitavimmille taiteilijoille. New York Cityssä toimiva Miss Pop (eli Simcha Whitehill) on heistä kenties tunnetuin. Kun Miss Pop saapui Miamista New Yorkiin yli vuosikymmen sitten, hän alkoi luoda lookkeja sellaisille asiakkaille kuten luksustavaratalo Bergdorf Goodmanille, Elle Magazinelle ja lukemattomille muotisuunnittelijoille.

Jo Miss Popin taiteilijanimi kertoo, että hän on ihanteellinen yhteistyökumppani Coca-Colan ja OPI:n kanssa yhdeksän kynsilakan Icons of Happiness -kokoelmalle. Eikä siinä kaikki: Coca-Colan ja OPI:n tavoin myös Miss Popin luomukset ovat esimerkkejä ikonisesta suunnittelusta. Retrohenkinen punainen – tarkemmin ottaen Coca-Colan punainen – on hänen suosikkisävynsä. Hän käyttää työssään pääasiassa klassisia puhtaita linjoja, joista tulee mieleen pikemminkin art deco kuin Hello Kitty.

"Vaikka arkkitehtuuri ei juuri kiinnostanut minua koulun taidehistorian tunneilla, olen nykyisin hulluna siihen ", Miss Pop kertoo. Viime aikoina hän on ottanut suuresti vaikutteita Whitney Museumin Jeff Koons -näyttelystä. Tämä klassisen ja coolin tyylin ainutlaatuinen cocktail selvästikin toimii.

Naiset punaisissaan

Kun Palermo – muodin mielipidevaikuttaja, jolla on lähes 1,4 miljoonaa Instagram-seuraajaa – istahtaa Miss Popia vastapäätä, hän tarttuu heti Coca-Colan punaiseen.

"Punainen on nimikkovärini. Kokeilen muitakin juttuja, mutta palaan aina punaiseen mani- ja pedikyyriin. Se yksinkertaisesti tekee minut iloiseksi", hän sanoo. "Käytän eri sävyjä tilanteesta ja vuodenajasta riippuen. Jos olen hiukan päivettynyt, valitsen paloautonpunaiseen taittavan sävyn. Joulun aikaan valitsen syvemmän punan."

Miss Pop säestää: "Tavallisesti ehdottaisin jotain yllätyksellisempää kuin varpaan- ja sormenkynsien lakkaamista samalla värillä. Olivia on tietenkin poikkeus”, hän naurahtaa ja lisää: "Oikeastaan kaikki käy. Tärkeintä on itseilmaisu.”


 

Alansa mestareita

Yksi OPI:n perustajista ja toimitusjohtaja Suzi Weiss-Fischmann (jota usein kutsutaan kynsien ensimmäiseksi naiseksi) tukee sääntövapaata lähestymistapaa.

32 vuotta alalla toiminut Weiss-Fischmann on nähnyt kynsilakkojen muutoksen pelkistä punaisista, pinkeistä ja nude-sävyistä nykyajan loputtomiin mahdollisuuksiin ja yhdistelmiin.

Myös Weiss-Fischmann näkee kynsilakan nykyisin asusteena – ja kaikkien asusteiden tavoin se kertoo jotain henkilökohtaista käyttäjästään. "21-vuotias tyttäreni ja 91-vuotias äitini juttelevat usein kynsilakkavalinnoistaan, mikä on mahtavaa. Heidän tyylinsä on erilainen: äitini ei käytä graafista sinistä kullanvärisillä glitter-korostuksilla, kun taas tyttäreni rakastaa särmikkäämpiä vaihtoehtoja. Mutta yhdestä asiasta he ovat samaa mieltä: kynnet voivat muuttaa tyylin lisäksi myös asenteen."

Weiss-Fischmann nostaa esiin erään toisen mielenkiintoisen seikan sopivan kynsilakan valinnasta. Vaikka imarteleva meikki ja toimiva kampaus saavat sinut näyttämään hyvältä, voit itse katsella upeita kynsiäsi koko päivän ajaessasi, kirjoittaessasi tai elehtiessäsi. Kynsien lakkaus on jotain, jonka voi tehdä omaksi ilokseen. Ja se on harvinaista.

Miss Popin mukaan tänä syksynä tyylitietoisten naisten kynnet hehkuvat metallin sävyissä.

Hän huomauttaa, että korut sopivat kaikille. Hopeinen sävy, kuten Diet Cokesta innoituksen saanut My Signature is DC, on hieman kultaa tai pronssia särmikkäämpi, ja sattuu olemaan syksyn trendiväri. Miss Pop suosittelee käyttämään sitä yksin tai yhdistämään sen mihin tahansa muuhun sävyyn, kuten mustaan, munakoisoon tai viinirypäleeseen, jolloin tulos on selvästi moderni.

Nimi on enne

OPI-kynsilakat tunnetaan leikillisistä nimistään (kuten "I’m Not Really a Waitress"), ja sama pätee myös moniin Coca-Cola-malliston lakkoihin: You’re So Vain-illa (Vanilla Coken mukaan), Get Cherried Away (Cherry Coken mukaan), Today I Accomplished Zero (Coke Zeron mukaan), Green on the Runway (Spriten mukaan), A Grape Affair (Fanta Grapen mukaan) ja Orange You Fantastic!.

Kysyimme tapahtumaan osallistuneilta muotimaailman tähdiltä, millaisen kynsilakan he loisivat ja mikä sen nimeksi tulisi. Palermo tietenkin valitsi punaisen ja nimeäisi sen äitinsä Hutch-sisustussuunnitteluyrityksen mukaan. Jälleen esimerkki siitä, että kynsilakka on henkilökohtainen valinta.

Entä mikä on Miss Popin valinta? "Paras ystäväni kutsuu minua nimellä Pop Tart, joten siinä se. En ole ihan varma, mikä sävy se olisi, mutta ainakin se saisi minut hymyilemään."