Coca-Cola juhlii naisia ja tunnustaa heidän ainutlaatuisen roolinsa perheissään, yhteisöissään ja työpaikoillaan. Ei ainoastaan Kansainvälisenä Naistenpäivänä vaan jokaisena päivänä. Kaksi vuotta sitten Coca-Cola julkaisi videon nimellä ‘Chain of Inspiration’, joka on yhä ajankohtainen.

Video on kunnianosoitus Coca-Colan 5by20-ohjelmassa mukana oleville naisille, jotka työskenetelevät parantaakseen omaa ja läheistensä elämää ja samalla ovat esimerkkinä ja kannustuksena toisille naisille. 5by20-ohjelma on Coca-Colan monivuotinen projekti, jonka aikana se tukee yhteensä viittä miljoonaa naista näiden pyrkimyksissä kehittää omaa liiketoimintaansa.  Ohjelman avulla oli tuettu vuoden 2017 loppuun mennessä 2,4 miljoonaa naista 75 maassa. Euroopassa tukea on saanut 250 000 naista. Videossa muutama 5by20-ohjelmassa mukana ollut nainen kertoo ohjelman merkityksestä heille. 


Naisten toimintamahdollisuuksien tukeminen ja kehittäminen korreloi useiden positiivisten muutosten kanssa ympäri maailmaa. Kansantuotteen kasvu, yritystoiminnan kehitys, ympäristön hyvinvointi ja ihmisten hyvinvoinnin paraneminen. Tässä yksi suuri syy, minkä takia Coca-Cola-yhtiö on tukenut naisten tietä yrittäjinä, jotta he selviäisivät työnsä tiellä olevista haasteista.  Nämä liittyvät usein koulutukseen, rahoitukseen ja vertaistukeen, jotka ovat muutamia 5by20-ohjelmassa tarjottuja palveluja.

Coca-Cola on tukenut myös naisten yrittäjyyttä Euroopassa. Vuonna 2018 tukea sai 250 000 naista.

Investointi naisten tukemiseen on paitsi oikea myös järkevä toimenpide. Pitkällä aikavälillä naisia tukemalla tuetaan myös vahvojen ja terveiden yhteisöjen kehitystä.

Ohjelmasta voi lukea lisää täältä


 

Alla toinen video, joka kertoo Coca-Colan 5by20-ohjelman tukemasta Half The Sky-ohjelman toiminnasta.