Huippusuositun CokeTV:n juontajajoukkoon on hiljattain liittynyt uusi vetovoimainen juontaja. Benjaminin ja Ilonan rinnalla ohjelmissa nähdään nyt Scouppi, 20-vuotias espoolainen pelitubettaja. Scouppi on muutamassa vuodessa kasvanut pelimaailman tähdeksi erityisesti live-stiriimauksen kautta ja YouTubenkin puolella Scoupilla on lähes 70 000 seuraajaa. Tässä Scoupin ajatuksia uuden CokeTV-uran kynnyksellä.  

Olet jo ollut mukana muutamassa CokeTV:n jaksossa. Miltä se on tuntunut tähän mennessä ja mitä odotit CokeTV:ltä?

On tosi siistiä päästä mukaan tällaiseen! Katsoin muutamia CokeTV:n jaksoja jo silloin, kun kanava alkoi. Silloin mun oma kanava ei vielä edes ollut kovin suuri. Seurasin kanavaa, mutten osannut ajatella pääseväni CokeTV:hen itse mukaan.  Olin ihan innoissani ja fanit myös, kun juontajasopimus varmistui. CokeTV tarkoittaa mahtavia juttuja, toimintaa ja uusia kokemuksia. Odotan innolla pääseväni mukaan ohjelman tarjoamaan kaikkeen siistiin meininkiin!

CokeTV:n toisen tuotantokauden juontajakolmikko valmiina uuden kauden haasteisiin ja hauskuuksiin. Kanavalla voi ehdottaa, mitä Scouppi, Ilona ja Benjamin voisivat tehdä.

 

Miten sinusta tuli tubettaja?

Alun perin halusin kerätä katsojakuntaa jossain muussa some-kanavassa kuin YouTubessa, koska siellä se ei ole kovin helppoa. Niinpä höpöttelin elämästäni, musiikista tai kiusaamisesta silloin uudessa live-striimaussovelluksessa nimeltä Periscope. Periscopen kautta sain tosi paljon seuraajia, joille lupailin alkavani myös tubettamaan. Vihdoin julkaisin ensimmäisen videon tammikuussa 2016. Olin halunnut tehdä videoita jo ihan pienestä asti, mutta vasta 18-vuotiaana lopulta aloitin.

Mistä tykkäät eniten tubettamisessa?

Siitä, että tutustuu uusiin ihmisiin. Tubettamisessa on koko ajan jotain tekemistä ja hyvä fiilis. Tubettaminenhan on nykyään työtä mulle. Hienoa on myös se, että pääsee erilaisiin uusiin projekteihin, ne on tosi siistejä. Esimerkiksi tää CokeTV on tosi iso juttu mulle!

Jos saisit valita minkä tahansa aiheen CokeTV-kanavalle, mikä se olisi?

Mulla on tosi paljon ideoita ja olemme jutelleet niistä tuotantotiimin kanssa. Mä rakastan toimintaa ja actionia ja haluaisin myös tuoda CokeTV:hen enemmän omaa pelimaailmaani. Jos saisin itse päättää jakson aiheen, olisi kiva päästä ajelemaan urheiluautoilla tai myös riippuliitäminen olisi tosi siistiä.

Jos saisit toivoa, kuka tulisi vierailulle CokeTV-kanavalle, kenet valitsisit?

Mulla on tosi paljon tubettaja-kavereita. Vähän riippuu, minkälaiseen jaksoon ottaisin kaverin mukaan. Jos vaikka mentäisiin riippuliitämään, voisin ottaa mukaan Rapsun, toisen pelitubettajan. Se on tosi energinen ja mukava. 

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Julkaisen videon joka ikinen päivä. Yleensä livestriimaan varmaan 1,5-4 tuntia päivässä. Kuvaan videota koko striimin ajan. Tuun paljon energisemmäksi, kun näen että mun striimillä on paljon katsojia. Silloin mulla on hyvä meininki ja kova flow. Oon paljon elävämpi ja hauskempi, kun mulla on striimi pystyssä ja kuvaan videota samalla.

Videoiden tekemisen lisäksi katson muiden kanavia, seuraan trendaavia aiheita ja ideoin uusia videoita. Toki mun elämään mahtuu muutakin kuin tubettaminen. Viime aikoina oon halunnut olla enemmän kavereiden kanssa ja sen takia en olekaan tehnyt nyt pariin päivään videota.

Kuinka kauan yhden videon tekemiseen yleensä kuluu? Miten syntyy hyvä video?

Joskus videon tekemiseen voi mennä puoli tuntia ja joskus kymmenen tuntia. Yleensä se vaihtelee kahdesta seitsemään tuntiin. Aika kuvaamisesta julkaisuun on yleensä ihan työpäivän mittainen.

Videoissani heitän yleensä hirveen paljon inside-läppää – ihan vaan vitsejä tai imitoin muita. Siitä tulee katsojien kanssa yhteinen läppä, jota kaikki tykkää heittää. Siitä tulee hyvin koukuttavaa. Joku mun fani sanoi mulle pari päivää sitten, että sillä on Scouppi-addiktio. Sen on koko ajan pakko piirtää musta fanikuvia. Se on musta tosi söpöä.

Miten tullaan suosituksi tubettajaksi?

Mun mielestä pitää olla esimerkillinen. Ei saa puhua asiattomuuksia ja pitää ottaa katsojat huomioon, etkä esimerkiksi saa kiroilla videolla. Sun pitää olla sosiaalinen ja rento tyyppi ja omalla laillasi hauska. Ei pakosta hauska vaan oma persoonasi.

YouTubessa ammattilaiset sanoo myös, että lisää seuraajia voi saada tekemällä yhteisvideoita muiden isompien tubettajien kanssa. Yhdessä voi tehdä jotain erityistä, jonka ansiosta nousee esille ja saa ihmiset sanomaan: ”Wow, toi on kiinnostava!”

Suosio ei kasva koko ajan, välillä tulee laskuja. Koskaan ei kannata luovuttaa, koska yhtäkkiä voi tulla nousu. Sä voit olla tosi hyvä jossain suositussa pelissä ja porukka katsoo sen takia. Sitten ne alkaa vähitellen kiintyä suhun, eikä katso sun kanavaa enää pelkästään pelin takia vaan ne haluaa kuunnella just sun juttuja. 

Klikkaa CokeTV-kanavalle tästä!

Katso Scoupin ja Ilonan CokeTV-jakso alpakkatilalta!