Nykytrendit suosivat korkealaatuisia annospakkauksia

Toistakymmentä vuotta saman näköisinä pysyneet Fanta Appelsiini, Sprite ja Bonaqua Vichy saavat tänä keväänä uudet, nykyaikaiset lasipullot. Modernin lasipullovalikoiman uutuudet ovat paitsi klassisen kauniita  myös käteviä niin kuljetuksessa, kylmäsäilytyksessä kuin käytössäkin. Kirkkaat pullot myös päästävät juomat visuaalisesti oikeuksiinsa, uudistettuun, matalakaulaiseen pulloon on miellyttävä tarttua ja siitä on helppoa kaataa juomaa lasiin. Muotokieleltään selkeät ja klassisen kauniit lasipullot tuovat juhlan tuntua erilaisiin kattauksiin.

Korkeat ja painavat lasiset virvoitusjuomapullot ovat Suomessa siirtyneet historiaan, kun toistakymmentä vuotta käytössä olleet Fanta Appelsiini, Sprite ja Bonaqua Vichy saavat tänä keväänä uudet nykyaikaiset lasipullot. Sinebrychoffin valmistamat, uudistetut pullot ovat paitsi kauniita katsella myös käteviä niin koti- kuin ravintolakäytössä, kuljetuksessa kuin kylmäsäilytyksessäkin. Ne täydentävät Sinebrychoffin viime syksynä aloittaman lasipullouudistuksen joka alkoi, kun Coca-Cola ja Coca-Cola Zero Sugar saivat uudet klassikkopullot. Uusien pullojen lanseeraaminen on mahdollista, koska Sinebrychoff on investoinut uuteen lasipullojen tuotantolinjaan.

–  Uudet lasipullot ovat muotokieleltään selkeitä ja tyylikkäitä: nykyaikaisia käyttölasiesineitä, joiden kauneus perustuu yksinkertaiseen ja käytännölliseen muotokieleen. Muotonsa puolesta uudistettuun pulloon on mukavaa tarttua ja niistä on helppoa kaataa juomaa lasiin. Uudistettujen pullojen pehmeän kaarevissa muodoissa on jotain retroa, joka on tyylikkäästi päivitetty tähän päivään, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kuvailee.

Kirkkaat pullot päästävät juomat pääosaan: Bonaqua Vichyn ja Spriten läpikuultava kirkkaus ja Fantan heleä oranssi väri pääsevät niissä oikeuksiinsa. Pullojen kaulaosa on matalampi kuin vanhoissa pulloissa, ja pullot myös entistä kevyempiä, sillä nykyaikaisen tekniikan ansiosta pullojen valmistuksessa voidaan käyttää aikaisempaa vähemmän materiaalia. Kaikki lasipullot ovat kierrätettäviä, pantillisia palautuspulloja.

Matalakaulaiset pullot sopivat monenlaisiin kattauksiin

Toisin kuin PET-muovipulloissa, jokaisella juomabrändille ei uudistuksessa tule omaa lasista brändipulloa, vaan eri juomien lasipullot muodostavat tyylikkään ja yhtenäisen juomaperheen.
–  Tämä on erityisen toimiva ratkaisu lasipullojen tyypillisimmässä käytössä eli ravintolaympäristössä sekä kodin juhlapöydissä. Jokainen pullo täydentää yhtenäisellä tyylillä kattausta ja erityisen ruokahetken tuntua. Matalakaulaiset pullot sopivat monipuolisesti erilaisiin kattauksiin ja samalla tuntuvat miellyttäviltä kädessä, säilytyksessä ja käytössä, Natri jatkaa.
Monen juoma-asiantuntijan mielestä lasipullon ikoninen muoto muistuttaa nostalgisista ajoista. Lasipullo-fanaatikot kertoivat arvostavansa lasipullon antamaa ylellistä tunnetta, joka muistuttaa heitä lomamatkasta tai joulun ajasta perheen kanssa. Coca-Colan viime vuonna teettämän kansainvälisen, leikkimielisen kyselyn mukaan useampi kuin neljä ihmistä viidestä sanoo lasipullon tuntuvan parhaalta kädessä.* Kyselyn mukaan kaikista suosituin pakkausvaihtoehto onkin juuri lasipullo. Lasipullo-harrastajien mukaan virvoitusjuoma maistuu lasipullosta erityisesti, kun se on jäähdytetty kunnolla.”

*Coca-Cola halusi selvittää ihmisten mieltymystä erilaisiin pakkauksiin ja teetti leikkimielisen kyselyn Ison-Britannian pääkonttorillaan vuonna 2016.