Maailman tunnetuin elintarvikepakkaus on Coca-Colan muotopullo, joka syntyi yli 100 vuotta sitten. Nyt suomalaiset pääsevät nauttimaan Coca-Colaa uusista klassisen muotoisista uudelleen suljettavista 330ml pikkupulloista. Sinebrychoff valmistaa näihin Suomen suosituinta virvoitusjuomaa Coca-Colaa sokerilla tai ilman.

Coca-Colan uusi muodokas kierrätysmuovipullo ilahduttaa varmasti Coca-Cola-faneja. Pienemmät pakkauskoot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, koska pienempi annos on monelle juuri se oikea määrä juotavaksi. Lisäksi pienessä pakkauksessa myös maku on monen mielestä parhaimmillaan.

Coca-Colaa on jo useita vuosia saanut markkinoiden pienimmissä juomapakkauksissa, 250ml tölkeissä ja lasipulloissa kuten myös 330ml tölkeissä. Erityisestä mukana pidettäviltä juomapakkauksilta mutta myös kotona nautittavilta pienemmiltä pakkauksilta toivotaan mahdollisuutta sulkea pullo. Niinpä Coca-Cola-pullosta on kehitetty Sinebrychoffin tuotantoon sopiva, puolen litran pulloa hieman pienempi uudelleen suljettava pantillinen PET-pullo.

Maailman tunnetuin muoto kutistui

Pienestä koosta huolimatta pullo noudattaa ruotsalaisen Alexander Samuelssonin suunnitteleman Coca-Cola-pullon kurvikasta muotokieltä. Vuonna 1915 patentoidun pullomuodon esikuvana oli kaakaopapu, jonka suunnittelijat erheellisesti luulivat olevan yksi Coca-Colan valmistusaineista.  Tästä  virheestä  syntyi  ikoninen muoto,  jonka toisen maailmansodan jälkeen tunnisti pelkän muodon perusteella Coca-Colaksi 99 % amerikkalaisista. Sanotaan, että Coca-Cola-pullon muoto on maailman tunnistetuin muoto kananmunan jälkeen.

-        Aivan kuten kuluttajat haluavat vapauden valita itselleen sopivan juoman joko sokerilla tai ilman, he haluavat myös valita juomahetkeensä parhaiten sopivan pakkauksen.  Uusi 330ml pullo on ensimmäinen Coca-Colan klassista muotoa noudattava PET-pullo uusi pakkauskoko yli 20 vuoteen ja tulee varmasti herättämään ihastusta.

Kuten muutkin Coca-Cola-pullot, uusi pikkupullo on pantillinen palautuspullo. Ympäristöystävällinen teko on palauttaa pullo palautusautomaattiin, jolloin materiaali saadaan uudelleen käyttöön. Roskiin heitetty pullo tuhlaa arvokkaita luonnonvaroja, joita tulisi kierrättää ja käyttää uudestaan.