Luonnonmukaiset Honest -luomujuomat lanseerataan Suomeen neljän herkullisen juoman perheenä. Kaksi teejuomaa ja kaksi lemonade-hedelmäjuomaa ilmestyvät suomalaiskauppoihin kesällä.

20 vuotta sitten syntynyt Honest on Amerikan myydyin luomutee, luomujuomien kansainvälinen supertähti ja juomakehityksen tiennäyttäjä.  HONEST® on herkullinen juomaperhe, josta Suomessa on saatavilla neljä erilaista vähemmän makeaa luomujuomaa, joiden raaka-aineet on kasvatettu luontoa kuunnellen. Honest on sopiva juoma päivän eri hetkiin, aamusta iltaan. Aina on hyvä hetki nauttia luonnonmukainen ja vähemmän makea Honest.

Juomaperheessä on kaksi teetä ja kaksi lemonade -juomaa.

HONEST® luomu tee on teelehdistä uutettu juoma, jossa maistuu häivähdys hedelmää ja makeutta; juoma maistuu vähemmän makealta olematta kitkerä, mikä yllättää positiivisesti jo ensikulauksella.  Valittavana on kaksi makua: 

-        Honest Luomu Valkoinen Tee Persikka-Rosmariini ja

-        Honest Luomu Musta Tee Vadelma-Basilika

HONEST® luomu Lemonade -juomissa maistuu kesä.   Juomat ovat saaneet inspiraation amerikkalaisista kotitekoisten lemonade-juomien resepteistä. Honest-lemonadeissa käytetään luomu sitruunamehua ja myös niissä on vain häivähdys makeutta. Nämä juomat tuntuvat ja maistuvat juuri oikeilta. Saatavilla kaksi ihanaa makua:

-        Honest Luomu Lemonade ja

-        Honest Vaaleanpunainen Luomu Lemonade.

Amerikan myydyimmät luomuteejuomat syntyivät amerikkalaisten Seth Goldmanin ideasta vuonna 1998. Hän oli pannut merkille, että kauppojen juomahyllyistä puuttui hyvänmakuinen mutta vähemmän makea juoma, jota voisi nauttia hyvällä omallatunnolla.

-        Juomien valmistus alkoi 20 vuotta sitten klassisesti omassa keittiössäni ja tänään minun tekisi mieli pyytää jotakuta nipistämään minua aina, kun kuulen uudesta maasta, johon Honest-juomat lanserataan, sanoo Honestin perustaja Seth Goldman. Jo tuolloin toivoimme kehittävämme jotain sellaista, joka ohjaisi ihmisten juomavalintoja luonnonmukaisempaan suuntaan ja maultaan myös vähemmän makeisiin juomiin. ”

Luomun arvostus lisääntyy kaikkialla maailmassa, myös Suomessa.

Nyt jo yli miljoona suomalaista ostaa viikottain luomutuotteita ja luomulla on hyvä kasvuvauhti. Viime vuonna luomun myynti kasvoi 13 %. Luomutuotteiden kysyntää  vahvistavat vastuullisuuteen ja hyvinvointiin liittyvät kulutustrendit.

Luonnonmukainen viljely suojelee eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta

Luomu tarkoittaa, että tuote tai sen raaka-aineet on kasvatettu tarkasti määritellyissä ja valvotuissa luonnonmukaisissa eli luomu-olosuhteissa. Luomu tarkoittaa maan ja luonnon kestävää käyttöä ja raaka-aineiden kasvattamista yhdessä luonnon kanssa. Käytännössä tämä on mm. sitä, että käytetään vähemmän tuholaismyrkkyjä, rikkakasveja ei tuhota kemiallisesti eikä tiloilla käytetä keinotekoisia lannoitteita. Luonnonmukainen viljely suojelee eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta, koska siinä käytetään luontaisia tuholaistorjuntamenetelmiä ja vähemmän kemikaaleja, jotka tuhoavat hyödyllisiä hyönteisiä kuten hunajamehiläisiä, pieniä nisäkkäitä ja lintuja.  

Honest-juomien raaka-aineiden on täytettävä EU:n asettamat kriteerit luomumaanviljelylle. Juomissa käytetään vain maataloustuotteita, jotka sertifiointiin erikoistuneet kolmannet toimijat ovat vahvistaneet täyttävän luomuvaatimukset. Honest-juomien raaka-aineista monet ovat peräisin pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta. Tee tulee mm. eteläisestä Intiasta ja itäisestä Kiinasta, sitruuna kasvaa Espanjassa, Murciassa.

Tervetuloa matkalle Honest-luomujuomien salaisuuksiin.

Tämän sivun reunasta pääset tutustumaan juomiemme raaka-aineiden suosikkituottajiin ja siihen, millaisia haasteita he selättävät tuottaessaan laadukkaita raaka-aineita.

Honest-juomien poikkeuksellisen maun takana on yksinkertainen salaisuus. Aivan ensimmäisenä etsimme tuottajat, jotka viljelevät raaka-aineita luonnonmukaisesti, ja joiden tuotteiden laatu on korkeinta mahdollista.

Ostamme raaka-aineet mahdollisimman läheltä aina, kun se on mahdollista. Esimerkiksi sitruunoita hankimme Espanjasta.

Luomutuotanto vaatii paljon

Luomutuotanto ei ole yksinkertaista. Se vaatii vankkaa sitoutumista, työskentelyä yhdessä luonnon kanssa ja sen suojelemista. Se vaatii maaperän terveydestä huolehtimista ja vesivarojen suojelua.

Kun valitset Honest-juoman, voit olla varma, että asiantuntijamme eivät ole säästelleet vaivoja etsiessään juomaan luonnonmukaisesti tuotettuja ykkösluokan raaka-aineita. Sinun tehtäväksesi jää raikkaista juomista nauttiminen.